politica

Fractura majora in PSD, 55 de parlamentari sunt gata sa voteze contra motiunii de cenzura: „Ei stiu sigur ca nu se mai regasesc pe viitoarele liste”

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi anunta ca sunt o multime de pesedisti care vor vota, cu siguranta, impotriva motiunii de cenzura pentru a nu-si scurta mandatele prin organizarea de alegeri anticipate. „Cel putin 55 de parlamentari PSD stiu sigur ca nu se mai regasesc pe viitoarele liste”, spune Raetchi.

„PSD va plati la aceasta motiune de cenzura pretul pentru refuzul incapatanat al votului cu bilele la vedere. E unul dintre motivele pentru care motiunea pica. De ani de zile pesedistii apara, plecand de la procedurile vizand ridicarea imunitatii pentru parlamentari, ‘principiul sacru’ al votului cu bilele ascunse, dosite – de parca nu stiam toti ca votau in grup impotriva cererilor DNA.

Acum vor plati pretul: chiar daca vor impune formal un vot la vedere, nimeni nu va respecta principiul – dupa atata amar de vreme de ascuns bilele vor spune ca nu au exercitiul aratarii acestora, ca s-au fastacit, ca s-au pierdut cu firea…

Din unele calcule, cel putin 55 de parlamentari PSD stiu sigur ca nu se mai regasesc pe viitoarele liste (conflicte cu conducerea centrala, conflicte cu conducerea locala, negocieri cu alte partide). Acestia se vor prezenta la motiune, dar nu vor arata cum voteaza – sau, in cazul in care conducerea ii va obliga sa voteze la vedere, vor arata bilele, dar vot uita sa le si bage in urna, ratacindu-le prin vreo maneca. Au facut scamatorii de acest gen ani de-a randul, cu invoire de la conducere, cand erau nevoiti sa mimeze vreun vot pentru statul de drept – au exercitiu in prestidigitatie la urne. Sunt vreo cinci Houdini si trei David Copperfield in randurile lor – asta fara sa ii mai punem la socoteala pe clovni.

Motiunea pica. Votul transparent e o procedura care se educa in ani de zile de onestitate si asumare politica”, a anuntat Raetchi pe Facebook.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, ca parlamentarii liberali vor vota la vedere impotriva motiunii de cenzura, demers despre care a sustinut ca nu are un numar suficient de voturi pentru a fi adoptat.

„Biroul Politic al PNL a stabilit pozitia partidului fata de motiunea de cenzura initiata de PSD. Obiectivul fundamental al PNL in materie de alegeri locale este sa puna in practica vointa majoritatii zdrobitoare a cetatenilor care isi doresc o alegere democratica a primarilor prin intermediul alegerii primarilor in doua tururi cu 50% plus unu dintre cetatenii care participa la vot. Plecand de la acest obiectiv fundamental, obiectivul PNL este acela de a impiedica adoptarea motiunii de cenzura. In acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL sa fie prezenti in plen si sa voteze la vedere impotriva motiunii de cenzura”, a spus Orban, dupa reuniunea Biroului Politic National cu grupurile parlamentare ale liberalilor.

El a anuntat ca liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandatati sa poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere si cu parlamentari individual pentru a-i convinge sa nu voteze in favoarea motiunii de cenzura.

„Conform evaluarii actuale pe care o avem, nu exista un numar suficient de parlamentari astfel incat sa asigure reusita motiunii de cenzura”, a adaugat premierul Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

42 de minute ago

Lupta SUA cu avalansa de produse din China. Biden mareste de patru ori taxele pentru masinile electrice din China

Presedintele Joe Biden va dubla, tripla si cvadrupla tarifele vamale pentru unele produse chinezesti in…

3 ore ago

Reportaj Recorder, mici si bere de la PSD in Buzau: „Fericirea are chipul tau” – Video

Un nou reportaj Recorder, legat de o vizita electorala a lui Marcel Ciolacu in judetul…

2 ore ago

Berlin: Protestele de la fabrica Tesla se incheie cu arestari si dosare penale. 27 de politisti au fost raniti

Politia din Brandenburg spune ca a retinut 23 de activisti si a depus 76 de…

2 ore ago