France Presse si Financial Times scriu despre tentativele disperate ale Puterii de la Bucuresti de a bloca ascensiunea romancei Laura Codruta Kovesi

politica

Agentia France Presse si Finacial Times au publicat, miercuri, articole dedicate eforturilor disperate ale Puterii de la Bucuresti de a bloca nominalizarea Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Ambele aminstesc despre activitatile infractionale ale lui Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernamant.

„Romania face presiuni asupra UE pentru a respinge angajarea fostei sefe anticoruptie”, titreaza France24.com, preluand stirea difuzata de France Presse. Este amintita scrisoarea transmisa miercuri de ministrul Justitiei omologilor sai din UE in care Kovesi este acuzata ca a actionat la fel ca fosta Securitate.

„Protocoalele, de cand au fost declarate neconstitutionale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate si de aplicarea legilor atat de cunoscuta in tara noastra in perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kovesi”, este citata scrisoarea lui Toader.

France Presse aminteste apoi ca in timpul mandatului lui Kovesi, „sute de oficiali alesi au fost condamnati pentru coruptie”.

Financial Times scrie la randul sau ca „Laura Codruta Kovesi se confrunta cu opozitia propriului guvern” in cursa pentru postul de Procuror European.

Este amintit efortul lui Tudorel Toader de a-i bloca ascensiunea lui Kovesi si succesul inregistrat de aceasta in comdamnarea pentru fraude electorale a lui Liviu Dragnea.

„Aliatii lui Dragnea din guvern au incercat sa submineze lupta anticoruptie si sa dezincrimineze anumite fapte de coruptie. In ianuarie, Toader a anuntat o propunere de lege prin care persoanele condamnate pentru coruptie, din 2014, sa isi poata contesta verdictele, printre beneficiri numarandu-se si Liviu Dragnea”, mai scrie Financial Times.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: