Francezii din Calais s-au saturat, au iesit in STRADA: „Curatati tabara de imigranti”

externe

Localnicii din Calais si oamenii de afaceri din zona cer autoritatilor sa „curete” tabara de refugiati din fata usii lor. Sute de oameni au marasaluit prin orasul din nordul Frantei, protestand fata de dezastrul pe care refugiatii l-au facut in port si, implicit, fata de scaderea numarului de turisti din zona.

Un purtator de cuvant al manifestantilor a spus ca numarul pasagerilor a scazut cu 40.000 in ultimul an.

„Economia orasului Calais sufera, portul sufera si cred ca este timpul ca situatia sa fie curatata. Cand spun ‘curatata’, trebuie sa se ia in considerare ca acesti oameni provin din tari macinate de razboi”, a spus presedintele Consililui Portuar Calais, citat de Euronews.

Demonstrantii au aplaudat fortele de ordine aflate pe marginea drumului, iar acestea, la randul lor, le-au facut cu mana. Pentru multi, lucratorii din politie au devenit eroi care lucreaza in conditii dificile. Politia a intervenit in situatii extreme, in care grupurile de migranti incercau sa rupa barierele de securitate pentru a traversa Canalul Manecii.

Sambata, in jur de 50 de persoane au urcat ilegal pe un feriboat cu destinatia Anglia, fiind nevoie de interventia politiei pentru a fi dati jos.

Incidentul a izbucnit in timpul unui miting pro imigranti, la care au participat 2000 de refugiati si sustinatorii lor. In prezent, in tabara din Calais se afla cateva mii de imigranti, aici fiind un loc catalogat drept „jungla”, din cauza lipsei oricaror mijloace de trai si a facilitatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: