Frans Timmermans face ordine, obliga Guvernul Dancila sa se ocupe de recomandarile MCV. Anunt pe surse chiar de la Palatul Victoria

news

O comisie mixta, formata din membri ai Executivului de la Bucuresti si oficiali de la Bruxelles, va discuta, in perioada ce vine, pe punctele din Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania, detalii urmand sa fie stabilite saptamana viitoare, au declarat joi surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Initiativa acestei comisii a fost agreata in contextul intalnirii avute miercuri, la Bruxelles, de premierul Viorica Dancila si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, din respectiva echipa urmand sa faca parte membri ai Comisiei, ai Guvernului roman si experti, arata sursele citate.

Fiecare punct in parte din raportul MCV va fi analizat de catre specialisti, unul din obiective fiind ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania inainte de incheierea mandatului Comisiei Europene, in toamna.

Potrivit surselor citate, discutiile nu vor atinge insa tema legilor deja adoptate in Parlament, deoarece o anulare a acestora ar fi o incalcare a Constitutiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: