Franta acuza Rusia ca a declansat un „RAZBOI TOTAL”. Cere actiune internationala pentru ca „masacrul” sa fie stopat

externe

Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a condamnat duminica bombardamentele devastatoare de la Alep si a acuzat o „strategie de razboi total” a Rusiei si a regimului sirian, lansand un apel la o actiune internationala care sa „stopeze masacrul”, relateaza AFP.

„Condamn cu cea mai mare forta noile atacuri, bombardamentele si tirurile de artilerie asupra Alep unde traiesc circa 300.000 de persoane, lipsite de hrana, medicamente si ingrijiri medicale”, a afirmat ministrul francez la sfarsitul unei vizite in Qatar.

Jean-Marc Ayrault, care a discutat la Doha cu un oficial al opozitiei siriene, Riad Hijab, coordonatorul Inaltului comitet de negocieri (HCN), si-a exprimat ingrijorarea cu privire la intensificarea razboiului condus de regimul lui Bashar al-Assad cu sprijinul Rusiei.

Moscova, care actioneaza in Siria de peste un an pentru a sprijini regimul Assad, nu participa la noile bombardamente asupra zonelor controlate de rebeli din estul Alep. Rusia isi concentreaza in prezent loviturile aeriene asupra provinciei vecine Idleb (nord-vest), controlata de o alianta de rebeli si jihadisti.

„Este o strategie de razboi total care nu va conduce decat la divizarea Siriei si la consolidarea in continuare a Daech (acronimul in limba araba pentru Statul Islamic)”, a avertizat el.

„Este vorba despre o eroare strategica”, a declarat Ayrault, cerand „comunitatii internationale sa reactioneze pentru a opri masacrul”.

„Este o situatie de urgenta absoluta”, a afirmat el, adaugand ca Franta va stabili „toate contactele necesare pentru a putea contribui la o initiativa care sa permita oprirea” razboiului si relansarea negocierilor de pace.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: