Franta anuleaza carantina pentru toti cetatenii UE care vin in tara. Anuntul Presedintiei franceze

externe

Franta nu va impune masuri de carantina pentru cetateni care vin din alte state UE, din Spatiul Schengen sau din Marea Britanie.

Franta nu va impune perioada de carantina „niciunei persoane, indiferent de nationalitatea sa, provenind din Uniunea Europeana, din Spatiul Schengen sau din Regatul Unit”, a anuntat, duminica, presedintia Frantei.

Cu o zi inainte, ministrul sanatatii, Olivier Veran, afirmase ca masurile de carantina, prevazute in proiectul de lege de prelungire a starii de urgenta sanitara, se vor aplica „persoanelor intrand pe teritoriul national sau venind dintr-un teritoriu de peste mari”.

Pentru celelalte cazuri, cum ar fi al francezilor sau europenilor venind dintr-o alta zona decat UE, spatiul Schengen sau Regatul Unit, modalitatile vor fi precizate de Ministerul de Externe „in urmatoarele zile”, a adaugat Palatul Elysee.

Guvernul francez a decis sambata prelungirea cu doua luni, pana la 24 iulie, a starii de urgenta sanitara in vigoare pentru a lupta impotriva pandemiei de COVID-19 si a creionat relaxarea masurilor iesire din izolare cu incepere de la 11 mai, dar mai ales introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave si anturajul lor pentru o perioada maxima de un an.

Mai mult despre: ,

Comentarii: