Franta anunta ca deporteaza 44 de migranti de pe Ocean Viking si sugereaza ca ar mai urma si altii

externe

Franta a anuntat marti ca va deporta 44 dintre migrantii care au debarcat vinerea trecuta de pe nava de salvare Ocean Viking, informeaza DW.

Din cei 234 de migranti carora li sa permis sa acosteze in portul Toulon saptamana trecuta, 44 de cereri de azil au fost respinse, a declarat ministrul de interne al tarii. Acestia vor fi returnati in tara de origine „de indata ce sanatatea le va permite”.

Saizeci de migranti de nationalitati in mare parte siriene, sudaneze si eritreene au fost autorizati sa solicite azil. Restul cererilor sunt inca in curs de examinare, a spus ministrul Gerald Darmanin, sugerand noi posibile deportari.

Pe nava de salvare Ocean Viking se aflau si 44 de minori, a adaugat Darmanin.

Aproximativ o treime dintre migrantii ale caror cereri de azil sunt acceptate ar fi gazduiti de Franta si Germania. O serie de alte tari ale Uniunii Europene s-au oferit voluntar pentru a prelua restul.

Nava Ocean Viking a provocat o disputa semnificativa intre Franta si Italia, dupa ce noul guvern italian de extrema-dreapta a refuzat categoric sa ii permita sa acosteze in unul dintre porturile sale.

Franta, care nu a mai primit niciodata o nava de salvare a migrantilor din Marea Mediterana, a criticat puternic Italia, acuzand-o ca a incalcat legislatia maritima internationala, care prevede ca navele de salvare sa acosteze in cel mai apropiat port.

Ca raspuns, a revenit asupra unui acord de solidaritate incheiat in timpul verii. Conform acordului suspendat, Franta urma sa primeasca 3.500 de migranti aflati in prezent in Italia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: