Franta: Belarus s-ar putea confrunta cu noi sanctiuni daca se va implica din ce in ce mai mult in conflictul din Ucraina

externe

Belarus s-ar putea confrunta cu noi sanctiuni daca se va implica din ce in ce mai mult in conflictul din Ucraina, a declarat, marti, sefa diplomatiei franceze Catherine Colonna pentru radioul national francez, potrivit Reuters.

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a anuntat luni ca a ordonat desfasurarea de trupe alaturi de fortele ruse langa frontiera cu Ucraina, ca raspuns la ceea ce el a calificat drept o amenintare clara la adresa Belarus din partea Kievului si a sustinatorilor acestuia din Occident.

Afirmatiile lui Aleksandr Lukasenko, la putere in Belarus din 1994, indica o potentiala escaladare a razboiului din Ucraina, posibil cu desfasurarea unei forte comune ruso-belaruse la nord de Ucraina.

Lukasenko a acuzat luni Ucraina ca pregateste un atac impotriva Republicii Belarus. In aceasi zi, a acuzat si Polonia si Lituania ca ar pregati atacuri „teroriste” si o „rebeliune militara” in tara sa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: