externe

Franta este pregatita sa puna in functiune o noua centrala nucleara. Pentru viitor exista planuri pentru inca 14 noi centrale nucleare

Compania energetica franceza de stat EDF a anuntat miercuri seara ca autoritatea de supraveghere nucleara a aprobat ultimele etape pregatitoare pentru punerea in functiune a unui nou reactor, relateaza Deutsche Welle.

Centrala urmeaza sa fie incarcata cu combustibil nuclear in urmatoarele saptamani.

Reactorul, situat la Flamanville, pe Canalul Manecii, ar urma sa fie conectat la retea la jumatatea anului 2024 – cu 12 ani mai tarziu decat era planificat initial – si va fi primul care va fi pus in functiune de catre Franta in mai bine de doua decenii.

Constructia reactorului de la Flamanville a inceput in 2007.

Initial, instalatia trebuia sa coste 3,3 miliarde de euro, dar in prezent se preconizeaza ca va consuma peste 12 miliarde de euro.

Franta, al doilea mare producator de energie nucleara din lume dupa SUA, ia in considerare construirea a 14 sau chiar mai multe centrale noi, in contextul unei renasteri nucleare, determinata partial de preocuparile legate de incalzirea globala.

De asemenea, Franta intentioneaza sa prelungeasca durata de functionare a 32 dintre cele 56 de reactoare existente, daca sunt indeplinite cerintele de siguranta.

Planurile Frantei contrasteaza puternic cu cele ale vecinilor din Germania, unde energia nucleara a fost eliminata treptat, in contextul unei tranzitii planificate catre surse de energie regenerabila, cum ar fi energia eoliana.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Surparea din Slanic Prahova nu se mai extinde, anunta Prefectura Prahova. Saptamana viitoare se vor finaliza rapoartele specialistilor

Prefectura Prahova a anuntat, sambata, ca surparea care s-a produs pe strada 23 August din…

57 de minute ago

Intr-o comuna din Hunedoara exista un singur candidat la alegerile locale, care se poate deja considera primar

Comuna Batrana din judetul Hunedoara isi cunoaste deja viitorul primar, asta pentru ca doar un…

2 ore ago

Trei insotitoare de bord laudate ca au oprit o bataie intre pasageri

Trei insotitoare de zbor au fost laudate pentru dezamorsarea cu succes a unei dispute care…

2 ore ago

Lupta impotriva turismului excesiv: Amsterdam interzice construirea de noi hoteluri daca nu se inchid altele

In Amsterdam nu se va mai permite construirea de noi hoteluri ca parte a luptei…

2 ore ago

Veche de aproape un secol, aceasta „cafenea capodopera” din Tokyo descurajeaza socializarea si interzice telefoanele mobile

In Lion Cafe, aflat in districtul Shibuya din Tokio, primul lucru pe care il observam…

3 ore ago