In Franta exista un „Robin Hood” al femeilor musulmane. Gesturile surprinzatoare care ne pun pe ganduri

externe

In urma cu cinci ani, Franta interzicea femeilor purtarea hainelor traditionale musulmane (burka) in locuri publice. De atunci, autoritatile au dat multe amenzi celor care au incalcat aceasta lege, majoritatea amenzilor fiind platite de unul si acelasi om. Cine este acest Robin Hood al musulmanilor?

Rachid Nekkaz, un afacerist francez de origine algeriana, este cel care plateste amenzile femeilor care incalca regula impusa de statul francez. Pana acum, algerianul a platit un total de 1089 de amenzi, a cate 150 de euro fiecare.

In urma cu cinci ani, cand in Franta a intrat in vigoare legea care interzicea femeilor musulmane sa poarte burka in locurile publice, Nekkaz a decis, pentru prima oara, sa plateasca o astfel de amenda, noteaza Deutsche Welle.

De atunci, el a cheltuit aproximativ 235.000 de euro, incluzand aici onorariile avocatilor si cuantumul amenzilor femeilor sanctionate din Belgia si Franta. La cateva luni dupa Franta, si Belgia a mers pe aceeasi cale adoptand o lege similara.

In timp ce mai multi sociologi francezi sustin ca purtarea valului islamic in public este un act de revolta, Nekkaz sustine ca femeile amendate nu reprezinta niciun pericol pentru societate. „Se numesc Marie, Emilie, Henriette, sunt frantuzoaice, au radacini frantuzesti si nu reprezinta niciun pericol pentru ordinea sociala, nici pentru siguranta tarii”, spune Nekkaz.

El spune ca plateste amenzile acordate pentru purtarea valului in public, pe strada, dar nu si pe cele ale femeilor care poarta astfel de vesminte in mall-uri sau alte cladiri publice. Totodata el spune ca nu plateste amenzi ale femeilor musulmane care jignesc oameni ai legii sau se manifesta cu violenta.

El insusi spune ca nu sustine purtarea valului islamic, dar le sustine pe femeile care o fac, pentru ca vrea sa respecte dreptul acestora de a alege. „Cred ca, daca ele poarta burka in mod voluntar, intr-un stat democratic, trebuie sa fie sustinute. Chiar si atunci cand consideram ca decizia lor este gresita”, a incheiat algerianul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: