Franta, in stare de ALERTA. Un jihadist ISIS se ascunde printre REFUGIATI, pregateste atacuri

news

Un sirian suspectat ca ar fi membru ISIS se afla printre refugiatii care si-au instalat tabara in nordul orasului Calais, din Franta. Acesta ar dori sa ajunga, prin Eurotunel, in Marea Britanie, unde ar urma sa puna la cale acte teroriste, scrie dailymail.co.uk. Politistii incearca acum localizarea lui.

Barbatul ar fi considerat drept o amenintare la adresa statului, motiv pentru care politisti inarmati au declansat o adevarata vanatoare pentru capturarea lui. Mii de refugiati locuiesc in prezent in tabara din Calais, intr-o mahala intitulata in acest context „Noua Jungla”. Multi dintre ei au creat un adevarat haos in ultimele luni in incercarea lor de a se ascunde prin masinile si prin camioanele care tranziteaza Eurotunelul spre Marea Britanie.

Informatii legate despre jihadistul care s-ar fi infiltrat printre imigranti au aparut in publicatia franceza La Voix du Nord. Se pare ca in dosarul deschis la Politia din Franta in acest caz ar exista si o fotografie a barbatului, impreuna cu o descriere fizica amanuntita, dar si notite de-ale agentilor cu privire la posibilele atentate pe care le-ar pune la cale.

isis2

Jurnalistii sustin ca politistii ar fi primit ordin sa il localizeze si sa il aresteze, dar li s-a recomandat sa procedeze cu prudenta din cauza amenintarii pe care acesta o reprezinta.

Suspectul se pare ca a parasit Siria la sfarsitul lunii trecute. El ar urmari acum sa se strecoare la bordul unui feribot sau al unui tren care traverseaza tunelul spre Marea Britanie.

„Este cea mai cautata persoana in acest moment intrucat este considerata o amenintare la adresa securitatii statului”, scrie La Voix du Nord. Articolul contrazice asigurarile pe care autoritatile franceze le-au dat in ultima vreme potrivit carora patrunderea in tara a imigrantilor este atent supravegheata si ca nicio persoana suspectata de terorism nu s-ar putea ascunde printre miile de refugiati din tabere.

In acest moment, 3.500 de persoane s-au refugiat in taberele de la marginea orasului Calais, scrie dailymail.co.uk, iar 120 de femei si copii au primit adapost intr-o tabara scolara din apropiere. Alti 1.500 de refugiati stau pe terenurile din apropierea autostrazii, iar noaptea incearca sa treaca ilegal prin Eurotunel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: