Un caz „Colectiv” a avut loc aseara in Franta: Oameni arsi de vii, dupa ce TAVANUL unui bar a luat foc

externe

Cel putin 13 oameni au murit, iar sase au fost raniti intr-un incendiu izbucnit intr-un bar din orasul francez Rouen.

Imediat dupa incident, au aparut zvonuri despre o posibila explozie, insa politia nu a confirmat aceste informatii, anunta BBC.

Pentru moment nu exista date care sa spuna cert daca incendiul a fost provocat sau a fost vorba de un accident. Focul a izbucnit in jurul miezului noptii, in timpul celebrarii unei zile de nastere.

Cel mai probabil, artificiile care ornau tortul au aprins tavanul localului, acesta fiind din polistiren.

Sase persoane ranite, dintre care una in stare de urgenta absoluta, au fost extrase si tratate pe loc, iar pompierii au scos totodata 13 persoane decedate: tineri cu varste intre 18 si 25 de ani a caror identitate la acest moment nu a fost stabilita.

Politia din Rouen a condus la audieri 11 martori ai dramei, mai noteaza site-ul paris-normandie.fr.

Acesta adauga, potrivit informatiilor obtinute la fata locului, ca barul Cuba Libre ar fi fost rezervat vineri pentru o petrecere de aniversare, iar cand persoanele invitate au aprins lumanarile tortului, incendiul s-ar fi declansat.

„Din motive ce urmeaza sa fie determinate de ancheta (…), tavanul subsolului s-a aprins rapid”, scrie sambata dimineata, in editia electronica, publicatia Paris-Normandie, care adauga ca astfel s-ar fi provocat o degajare de gaze toxice.

Prezent la locul dramei, Laurent Labadie, procuror adjunct al parchetului din Rouen a evocat varianta unui incendiu de origine accidentala.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP, a confirmat ca incendiul din noaptea de vineri spre sambata din barul din Rouen, in vestul Frantei, s-a soldat cu cel putin 13 morti si sase raniti.

„O ancheta judiciara este in curs pentru a determina cauzele incendiului”, a indicat ministrul intr-un comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: