Franta va trimite caini dresati pentru a cauta plosnite in trenuri

externe

Autoritatile din Franta vor trimite caini dresati pentru a cauta plosnite in trenurile si metroul din Paris, in urma a zeci de plangeri de infestari, a promis ministrul transporturilor, dar a precizat ca nu exista nicio dovada a unui focar, transmite The Guardian.

Clement Beaune a spus ca in ultimele saptamani au existat aproximativ 10 plangeri ale calatorilor catre operatorul de transport public din Paris, RATP, si 37 catre operatorul feroviar national, SNCF. Toate au fost verificate, dar nu s-a gasit nimic, a spus ministrul.

„Cand exista o problema, ne ocupam de ea, nu o negam. Nu exista niciun focar de plosnite in transportul public”, a spus Beaune in comentariile facute in urma unei intalniri de urgenta a operatorilor majori. „Nu exista nicio reaparitie a plosnitelor”, a adaugat el.

Un val de dezgust a cuprins Franta, deoarece oamenii au postat fotografii care se presupune ca arata insectele in metroul din Paris, in trenuri de mare viteza si pe aeroportul Charles de Gaulle. Au existat, de asemenea, plangeri ale oamenilor muscati in cinema si s-a raportat inmultirea acestora in scoli.

Firmele de dezinsectie au raportat o cerere in crestere, iar unii calatori pe calea ferata au insistat sa stea in picioare, decat sa riste sa fie ciupiti stand pe scaune.

Au existat solicitari ca aceasta criza a plosnitelor – reala sau imaginara – sa fie rezolvata inainte de Jocurile Olimpice de anul viitor.

Beaune a chemat operatorii de trenuri si autobuze „pentru a-i informa cu privire la contramasuri si cum sa faca mai mult pentru protectia calatorilor”.

Dupa intalnirea de miercuri, Beaune a spus ca toti operatorii de transport public vor inmulti procedurile pentru imbunatatirea sanatatii in general, adaugand ca echipele canine sunt cele mai eficiente mijloace de detectare.

El a adaugat ca la fiecare trei luni vor fi publicate date despre raportarile de plosnite si orice infestari confirmate.

„Transparenta totala va aduce incredere totala”, a spus el, adaugand ca „nu este nevoie de psihoza sau frica”.
Plosnitele, care au disparut in mare parte din viata de zi cu zi pana in anii 1950, au revenit in ultimele decenii pe masura ce tarile se urbanizeaza si a existat un boom in calatoriile internationale.

Daunatorii, care au pana la 5 mm lungime si 3 mm latime, au devenit, de asemenea, din ce in ce mai rezistenti la tratamentele chimice.

Insectele pot fi prezente in saltele, haine si bagaje si ies noaptea pentru a se hrani cu sange uman, ceea ce duce adesea la suferinta psihologica, probleme de somn, anxietate si depresie.

Ziarul Le Parisien a publicat recent un articol pe prima pagina despre panica din cauza plosnitelor, numind problema o forma de „teroare interna”.

Si Marea Britanie se confrunta cu probleme cu plosnitele, compania de control a daunatorilor Rentokil estimand ca a existat o crestere de 65% de la an la an a infestarilor in Marea Britanie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: