politica

Fratele lui Ludovic Orban nu mai este consilier prezidential. Cotroceniul anunta ca Leonard Orban a fost eliberat din functie la cererea sa

Fratele lui Ludovic Orban, Leonard Orban, nu mai eset consilier prezidential incepand de marti, a anuntat Administratia Prezidentiala. Ludovic Orban a lansat atacuri dure la adresa lui Iohannis in ultima perioada.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din functia de consilier prezidential a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, in vederea pensionarii.

De asemenea, in semn de inalta apreciere pentru exceptionala cariera profesionala, pentru contributia avuta la sustinerea proiectului european al Romaniei si pentru implicarea in modernizarea si eficientizarea Administratiei Prezidentiale, Presedintele Romaniei a decis conferirea Ordinului National ‘Steaua Romaniei’ in grad de Cavaler domnului Leonard Orban”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, si-a anuntat marti, de la tribuna Camerei Deputatilor, demisia din grupul parlamentar al PNL, afirmand ca a devenit parlamentar neafiliat.

„Obligatia mea este de a-mi respecta angajamentele din campanie fata de cetatenii romani. Astazi nu am alta solutie pentru a fi consecvent in onorarea obligatiilor morale decat de a ma desparti temporar de colegii mei din grupul parlamentar. Ceea ce s-a intamplat in ultimele 4 luni depaseste orice imaginatie.

Atatea actiuni impotriva interesului Romaniei nu mi-a fost dat sa vad intr-o situatie atat de scurta de timp. S-a creat o criza politica dintr-un motiv artificial, pe care nimeni nu l-a inteles. A fost facut praf PNL, a fost facuta praf coalitia.

Nu accept sa sufar o operatie de lobotomie, numai lobotomizat as accepta sa stau nepasator la acest atentat impotriva interesului national. Eu sunt un om care are constiinta, care isi iubeste tara.

Nu-mi dau inca demisia din PNL, i-am dedicat toata viata matura. (…) Conducerea rupta de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie sa se duca acasa. Tara pluteste in deriva pentru ca cel care trebuia sa stea la carma pescuieste sau a fugit la schi”, a declarat Orban de la tribuna Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Donald Trump socheaza din nou: „Hannibal Lecter este un om minunat”, a declarat el, laudandu-l pe celebrul criminal in serie din „Tacerea mieilor” – VIDEO

Intr-un discurs sustinut duminica la New Jersey, Donald Trump a facut din nou afirmatii socante,…

3 minute ago

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

33 de minute ago

Lamborghini a lansat, pentru pasionatii de masini melomani, discuri pe vinil cu zgomotul facut de legendare motoare V-12 – VIDEO

Lamborghini a creat un pick-up in editie speciala in colaborare cu Technics.Pick-up-ul este marcat cu…

48 de minute ago

Estonia ia in calcul trimiterea de trupe in Ucraina, desi NATO se opune unei astfel de masuri

Potrivit unor informatii ale consilierului prezidential estonian pe probleme de securitate Madis Roll, publicate de…

O oră ago

Extremistii israelieni au incendiat camioanele cu ajutoare pentru Gaza, la cateva ore dupa ce au jefuit un convoi

Israelienii extremisti au incendiat doua camioane care transportau ajutoare umanitare din Iordania catre Gaza. Camioanele…

O oră ago