Categories: news

Fratele primarului Robert Negoita a fost trimis in judecata de procurori. O alta primarie condusa de PSD s-a constituit in parte civila

Actionarul majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti pentru comiterea infractiunii de complicitate la bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de insolventa clubului de fotbal, anunta Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata avocatul Valentin Cristian Gheorghita, acuzat de bancruta frauduloasa, administratorul judiciar Catalin Andrei Dascal si Elena Cosma, pentru complicitate la bancruta frauduloasa.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in calitate de administrator special al societatii Dinamo 1948 SA, in cadrul procedurii de insolventa, la data de 22 octombrie 2014, in momentul in care a semnat planul de reorganizare si a facut prezentarea si evaluarea activelor aflate in patrimoniul societatii Dinamo 1948 SA, Valentin Cristian Gheorghita a omis (a ascuns) o parte din activele acestei societati, cu o valoare contabila neta de 16.863.011 lei si o valoare reala de 5.179.032 lei, formate din stocuri in valoare de 504.158 lei, creante in valoare de 4.449.796 lei si disponibilitati banesti existente in casierie si conturi la banci in cuantum de 225.078 lei, in scopul reducerii frauduloase a creantelor bugetare.

Procurorii mai sustin ca, pentru aprobarea si implementarea frauduloasa a planului de reorganizare, intocmit in fals, Valentin Cristian Gheorghita a beneficiat de sprijinul lui Ionut Negoita, care, la data de 17.11.2014, in scopul de a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce in mod fraudulos creantele bugetare, a votat atat direct, cat si indirect (prin intermediul societatilor pe care le controla) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, cunoscand ca in acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabila neta de 16.863.011 lei si o valoare reala de 5.179.032 lei.

Elena Cosma este acuzata ca, in calitate de asociat in cadrul societatii Z.R.P.I. SPRL, in cursul lunii octombrie 2014, a intocmit in fals planul de reorganizare a societatii Dinamo 1948 SA, prin omisiunea (ascunderea) unor active cu o valoare contabila neta de 16.863.011 lei si o valoare reala de 5.179.032 lei, despre care avea cunostinta, in scopul de a frauda creditorii bugetari.

De asemenea, Catalin Andrei Dascal este acuzat ca, in calitate de administrator judiciar al societatii Dinamo 1948 SA, incepand cu data deschiderii procedurii de insolventa, adica 11 iunie 2014, i-a sprijinit, prin diverse activitati, pe reprezentantii societatii Dinamo 1948 SA, respectiv pe avocatul Valentin Cristian Gheorghita si pe Ionut Negoita in actiunea de fraudare a creditorilor bugetari.

Potrivit unor surse judiciare, in cadrul procesului s-au constituit parti civile ANAF, Primaria sectorului 2 (condusa de un membru PSD), Institutul National de Medicina Sportiva si ITM.

Dosarul are 74 de volume si a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

34 de minute ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

20 de minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

56 de minute ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

24 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

2 ore ago