Fratia broselor. Cum a infipt-o Dancila pe Gabriela Ciot in cursa pentru postul de comisar european

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti, la finalul sedintei CEX al PSD, ca Gabriela Ciot este a doua nominalizare, alaturi de Dan Nica, pentru postul de comisar european din partea Romaniei. Intre Dancila si Ciot exista o stransa prietenie, bazata pe pasiunea celor doua pentru brose.

„In PSD este cunoscut faptul ca Ciot este sustinuta puternic de Eugen Teodorovici, care a si impus-o secretar de stat in ministerul pentru afaceri europene, dar si de grupul de la Cluj. Gurile rele spun ca Gabriela Ciot si Viorica Dancila impart aceeasi pasiune: brosele. Ciot este renumita pentru calitatea sa de a ‘oferi brose’, mai ales ca Viorica Dancila pare ca a facut o obsesie pentru deja celebrele brose pe care le poarta”, relateaza Digi24.

Jurnalistii de la Digi24 au relatat si din culisele sedintei CEX, momentul in care Dancila s-a intors cu propunerea ca Gabriela Ciot sa fie al doilea candidat pentru functia de comisar.

„In timpul sedintei CEx, Viorica Dancila a fost sunata de Ursula von der Leyen, moment in care Viorica Dancila impreuna cu Dan Nica si cu un translator s-au retras pentru a discuta cu presedintele desemnat al Comisiei Europene. Dupa ce a revenit in sedinta Comitetului Executiv National, Dancila le-a transmis liderilor ca Ursula von der Leyen i-a cerut si o propunere de femeie si aceasta ar trebui sa fie Gabriela Ciot. ‘Lui Nica s-a vazut ca nu i-a picat bine discutia cu Ursula, cat despre doamna Ciot, putini sunt cei care o cunosc. A mai existat o discutie despre ea la sedintele trecute, sa preia organizatia PSD Cluj’, sustin surse din partid”, mai spune Digi24.

Dancila a luadat-o pe Ciot la finalul sedintei CEX.

„Cred ca stim cu totii un lucru: presedintia rotativa a Consiliului UE detinuta de catre Romania a fost un succes. Am avut nevoie de multa implicare, de multe actiuni, de gestionarea multor dosare aflate pe agenda europeana, dar am avut nevoie si de persoane care sa reprezinte presedintia rotativa in plenul Parlamentului European.

Daca va uitati, si puteti face acest lucru, la foarte multe dezbateri din PE, reprezentantul presedintiei rotative a fost Gabriela Ciot”, a declarat Viorica Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: