Fratia diamantelor. PNL, la fel ca PSD: „O dam in judecata pe Clotilde Armand. De doi ani vedem numai circ si scandal”

politica

Consilierii locali ai PNL Sector 1 anunta ca o actioneaza in instanta pe primarul Clotilde Armand pentru abuz in serviciu.

Acestia sustin ca primarul Sectorului 1, printr-un abuz in serviciu savarsit cu sprijinul functionarilor din aparatul de specialitate, refuza cu rea credinta sa puna in aplicare Hotararile Consiliului Local al Sectorului 1, aratand ca acest abuz a fost constatat si de echipa de control a Institutiei Prefectului prin raportul din 5 mai, prin care stabileste si un plan de masuri, cu termene si responsabilitati concrete. Consilierii locali ai PNL Sector 1 mai sustin ca si acest raport este ignorat de primar.

„Atitudinea primarului este de dispret total fata de cetateni si lege. De doi ani vedem numai circ si scandal. Singura mare realizare a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru panselute la ultima rectificare bugetara, in timp ce sectorul se scufunda in mizerie si incompetenta administrativa.

In plus, vorbim despre un abuz continuu si extrem de grav: zeci de hotarari de consiliu local deja votate si care, in loc sa fie puse in executare, sunt blocate cu buna stiinta de primar de luni de zile. Mai mult, tine in sertar si proiectele de hotarari depuse de colegii nostri, pe care refuza sa le supuna votului consiliului local, desi ating zone de mare de interes pentru cetatenii Sectorului 1: scoli, parcari, locuire, calitatea vietii, digitalizare.

La interpelari sau solicitari de informatii adresate de consilierii locali PNL aplica aceeasi procedura: zero raspunsuri, abuzuri pe linie. La sedintele de consiliu, primarul lipseste cu desavarsire, iar in spatiul public propaga cu buna stiinta minciuni si stiri false, pe principiul ‘hotul striga hotii’ si sub impresia ca ‘are dreptate cel care urla mai tare si mai mult’. Este disperarea generata de lipsa oricaror rezultate pozitive in administrarea Sectorului 1, pentru care toti sunt vinovati, cu o singura exceptie: Clotilde Armand”, afirma presedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Consilierii liberali precizeaza, referitor la postarea lui Clotilde Armand prin care ii acuza ca blocheaza digitalizarea primariei, ca edilul Sectorului 1 „tine la sertar” din 10 mai proiectul de hotarare privind aprobarea demararii procesului de digitalizare. De asemenea, acestia arata ca „proiectul complex prin care sunt implementate mai multe strategii esentiale pentru dezvoltarea Sectorului 1” nu a facut obiectul sedintei din 29 iulie.

„Asadar, ori doamna primar nu a fost bine informata, ori doreste in continuare sa isi mascheze incompetenta prin atacuri politice de cea mai joasa speta, ca de obicei. Proiectul K2-141/05.07.2022 se referea la aprobarea si finantarea proiectului de transpunere in practica a principiilor bunei guvernari la nivelul Sectorului 1 prin implementarea Strategiei de management si dezvoltare institutionala (SMDI) pentru perioada 2022-2023 in cadrul POCA 2014-2020, CP 18/2022 pentru regiunea mai dezvoltata, cod apel: POCA/1014/2/1 Strategia de management si dezvoltare institutionala a Primariei Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti(SMDI) pentru perioada 2022-2023 si a Planului de actiune pentru implementarea SMDI pentru perioada 2022-2023. Pe langa faptul ca strategiile la care face referire primarul Armand nu sunt pentru perioada 2022-2030, cum a mentionat in postare, ci 2022-2023, strategiile lipsesc cu desavarsire de la proiectul prezentat in sedinta de consiliu, proiectul fiind incomplet”, arata consilierii locali ai PNL Sector 1.

Acestia adauga faptul ca in ceea ce priveste acest proiect, termenul de dezbatere nu s-a incheiat.

„Odata cu ‘Strategia’ pentru perioada 2022-2023 s-a efectuat si o evaluare a activitatii interne a aparatului primarului prin chestionare, evaluare care nu a fost adusa in niciun fel la cunostinta consiliului local, desi prezinta un mare interes. Sectorul 1 este al cetatenilor, iar cetatenii nu vor o primarie administrata doar pe Facebook”, conchid acestia.

Comentarii: