Fregata „Regele Ferdinand” se intoarce acasa dupa sase saptamani de operatiuni in Marea Mediterana

news

Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval si o grupa de operatori pentru forte speciale ambarcate, se va intoarce pe 16 iunie in portul militar Constanta, dupa participarea timp de sase saptamani la Operatiunea EUNAVFOR MED IRINI, in Marea Mediterana.

Misiunea marinarilor militari romani a constat in asigurarea respectarii embargoului Organizatiei Natiunilor Unite asupra armelor impus Libiei si in combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri si persoane, prin monitorizarea traficului maritim, se arata intr-un comunicat de presa al Statului Major al Fortelor Navale

In cele sase saptamani, fregata a executat interogari la peste 160 de nave comerciale si desfasurarea vizitelor de prezentare a operatiei la noua dintre acestea.

Fregata „Regele Ferdinand” a desfasurat si activitati in comun cu navele partenere din gruparea navala a Operatiei IRINI, nava comandant a gruparii navale, fregata „Libeccio” din Italia, nava de sprijin logistic „Bonn” din Germania si fregata „Nikiforos Fokas” din Grecia.

Activitatile de reaprovizionare cu combustibil pe mare si exercitiile specifice au contribuit la dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre cele patru nave militare partenere si au reprezentat un prilej bun de confirmare a profesionalismului marinarilor militari romani.

Pe durata celor peste 40 de zile de dislocare in Marea Neagra si Marea Mediterana, fregata a parcurs peste 11.000 km si a efectuat escale de pregatire a echipajului si de refacere a capacitatii de lupta a navei in porturile Souda din Grecia si Catania din Italia.

Nava militara romaneasca este comandata de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: