Frica mare la Kremlin. Iata cum se protesteaza astazi in Rusia, forte uriase de securitate au fost desfasurate

externe

Regimul de la Moscova a desfasurat forte impresionante de securitate in marile orase din Rusia pentru a bloca si descuraja orice forma de protest. Sustinatorii lui Alexei Navalnii ies duminica din nou pe strazi pentru a cere schimbarea Regimului Putin.

O imagine de la Krasnoiarsk a devenit virala pe retelele de socializare. Cateva zeci de protestatri sunt inconjurati cu totul de cel putin trei ori mai multi politisti.

O alta imagine similara.

Peste tot, politia intervine in forta.

In Extremul Orient si in Siberia, au avut loc adunari in mai multe orase, precum Omsk, Vladivostok, Habarosvk, Novosibirsk si Tomsk.

‘Rusia mea este in inchisoare!’, au scandat in jur de 12 manifestanti la Vladivostok, potrivit imaginilor difuzate de filiala locala a organizatiei lui Navalnii.

‘Sunt putin oameni de data aceasta pentru ca politia si trupele antirevolta au blocat din timp piata. Dar, dupa cum vedeti, nimanui nu-i e teama’, a spus pentru AFP Andrei, un manifestant in varsta de 25 de ani.

Potrivit ONG-ului specializat OVD Info, cel putin 261 de persoane au fost retinute de politie in 25 de orase.

La Novosibirsk, al treilea oras al tarii, organizatia lui Navalnii a estimat la ‘aproape 10.000’ numarul protestatarilor.

La Moscova, sustinatorii lui Navalnii urmeaza sa se reuneasca la ora locala 12.00 (09.00 GMT) in fata sediului Serviciului Federal de Securitate (FSB), din piata Lubianka.

Autoritatile, care considera ilegale aceste adunari, au prevazut sa limiteze accesul pe mai multe strazi si sa inchida sapte statii de metrou.

Primaria capitalei a mai anuntat ca restaurantele si magazinele din centrul orasului vor ramane inchise duminica, iar traseul autobuzelor va fi modificat.

Aceste adunari urmeaza dupa o prima zi de manifestatii sambata trecuta, cand zeci de mii de oameni s-au reunit in numeroase localitati. Politia a operat peste 4.000 de retineri si au fost deschise in jur de 20 de anchete penale.

Mai mult despre:

Comentarii: