FSB anunta ca a „doborat” o celula terorista in Crimeea. Sase tatari ar fi in spatele exploziilor care au creat panica la Moscova – Video

externe

Filiala FSB din Crimeea a anuntat ca a arestat „o celula de teroristi care a organizat diversiuni” in Crimeea. Observatorii sustin insa ca operatiunea a fost o inscenare.

FSB lasa de inteles ca tatarii crimeeni din organizatia Hizb ut-Tahrir au fost in spatele exploziilor. „In video, se poate vedea clar ca operatiunea a fost inscenata”, a notat jurnalista Katerina Sergatskova.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a „doborat o celula a organizatiei teroriste internationale Hizb ut-Tahrir al-Islami” in Crimeea, a anuntat miercuri biroul de presa al FSB, citat de TASS.

„Eforturile coordonate ale agentilor FSB au doborat o celula clandestina a organizatiei teroriste care era formata din sase cetateni rusi”, a informat biroul de presa.

„S-a stabilit ca, cu coordonarea emisarilor Hizb ut-Tahrir aflati in Ucraina, acestia au recrutat cetateni musulmani din Rusia in randurile lor in cadrul unor intalniri clandestine”, a precizat FSB.

Citeste si: Kievul dezvaluie marele secret: „Exploziile din Crimeea sunt opera unei unitati ucrainene de elita care opereaza in spatele liniei frontului”

La locurile de resedinta ale acestora, agentii FSB au confiscat materiale de propaganda, echipamente de comunicatii si dispozitive de stocare digitala „care au fost folosite in activitatea lor terorista”. Masurile de perchezitie si investigatie continua, a precizat biroul de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: