externe

FSB anunta ca a „doborat” o celula terorista in Crimeea. Sase tatari ar fi in spatele exploziilor care au creat panica la Moscova – Video

Filiala FSB din Crimeea a anuntat ca a arestat „o celula de teroristi care a organizat diversiuni” in Crimeea. Observatorii sustin insa ca operatiunea a fost o inscenare.

FSB lasa de inteles ca tatarii crimeeni din organizatia Hizb ut-Tahrir au fost in spatele exploziilor. „In video, se poate vedea clar ca operatiunea a fost inscenata”, a notat jurnalista Katerina Sergatskova.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a „doborat o celula a organizatiei teroriste internationale Hizb ut-Tahrir al-Islami” in Crimeea, a anuntat miercuri biroul de presa al FSB, citat de TASS.

„Eforturile coordonate ale agentilor FSB au doborat o celula clandestina a organizatiei teroriste care era formata din sase cetateni rusi”, a informat biroul de presa.

„S-a stabilit ca, cu coordonarea emisarilor Hizb ut-Tahrir aflati in Ucraina, acestia au recrutat cetateni musulmani din Rusia in randurile lor in cadrul unor intalniri clandestine”, a precizat FSB.

Citeste si: Kievul dezvaluie marele secret: „Exploziile din Crimeea sunt opera unei unitati ucrainene de elita care opereaza in spatele liniei frontului”

La locurile de resedinta ale acestora, agentii FSB au confiscat materiale de propaganda, echipamente de comunicatii si dispozitive de stocare digitala „care au fost folosite in activitatea lor terorista”. Masurile de perchezitie si investigatie continua, a precizat biroul de presa.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

2 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

6 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

6 ore ago