Fug ca disperatii. Inca un deputat PSD si-a dat demisia din partid: „Liviu Dragnea a pierdut orice busola a moralitatii si realitatii inconjuratoare”

politica

Deputatul Oana Silvia Vladuca a anuntat, vineri pe Facebook, ca demisioneaza din PSD pentru a se inscrie in Pro Romania, precizand ca multe din valorile partidului s-au pierdut de cand formatiunea „a intrat in zodia nefasta a unui lider nefast”.

„Sunt membra a Partidului Social Democrat de peste 20 de ani. Am aderat la un grup politic cu care m-am simtit compatibila din punct de vedere al valorilor si principiilor declarate. Mi le-am asumat, la randul meu, le-am respectat si promovat cu fidelitate. In atatia ani, nu de putine ori, viata mea personala s-a confundat cu munca in acest partid. Nu ma plang. Aici am cunoscut oameni de foarte mare valoare, aici mi-am facut prieteni adevarati si trainici, am lucrat cu lideri de la care am putut invata enorm. Munca mea a fost rasplatita si le multumesc tuturor.

Din pacate, foarte multe dintre valorile pentru care am aderat la PSD acum doua decenii si-au incetat valabilitatea de cand partidul a intrat in zodia nefasta a unui lider nefast. In atare conditii, am avut de cumpanit cu privire la parcursul de urmat si am hotarat sa ma alatur lui Victor Ponta si Pro Romania! Nu e deloc usor sa o iau de la capat, dar sunt puternica si nu ma feresc de munca. Asa am crescut de mica si asa am inaintat in viata”, a scris Oana Silvia Vladuca, vineri pe Facebook.

Aceasta a facut si cateva precizari cu privire la motivele pentru a care a decis sa se alature formatiunii conduse de Victor Ponta.

„Cateva considerente:

· Ii stiu bine pe cei din echipa Pro Romania. Il cunosc pe Adrian Tutuianu si stiu cat a muncit ca sa faca din PSD Dambovita una dintre organizatiile de frunte la nivel national. I-am cunoscut, de-a lungul timpului, pe Victor Ponta, Nicu Banicioiu, Sorin Cimpeanu, Mihai Tudose si Daniel Constantin. Toti sunt prieteni ai judetului Dambovita si l-au ajutat atunci cand au avut puterea sa o faca.

· Partidul Social Democrat a fost ocupat si luat in posesie de un personaj care face mult rau partidului si, prin extensie, tarii. Liviu Dragnea a pierdut orice busola a moralitatii si realitatii inconjuratoare si functioneaza astazi pe baza de teroare. El insusi posedat de anumite spaime, isi transfera lacomia si disperarea in gesturi politice, unele cu repercusiuni la nivel de functionare a statului roman. Din aceasta categorie au facut parte si ordinele de eliminare din PSD a lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Adrian Tutuianu, Marian Neacsu si altii, ordine pe care i le-au dus la indeplinire cateva personaje contextual-credincioase, fara repere morale de niciun fel.

· Toate subiectele nationale sunt transformate in rafuieli personale ale liderului PSD cu….oricine. Vedeti tema Justitiei (o dezbatere extrem de necesara) si cum a fost ea maculata prin atingerea de catre Liviu Dragnea.

· Am fost extrem de dezamagita fata de modul in care a fost exclus din partid presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, pentru delict de opinie. Daca un lider de talia sa, care a reusit rezultate politice pe care multi (chiar din partid) nici nu le visau, a fost eliminat astfel, ce raportare mai pot avea membrii simpli? In PSD, pare ca a fost confiscat dreptul de a gandi. Cine vorbeste altfel decat o fac liderul si cativa din camarila sa e vinovat si trebuie sa plece.

· Instaurarea unei noi conduceri la PSD Dambovita a adus mai multa tulburare decat liniste, mai mult venin decat pace. Ipocrizia mesajelor de „unitate” a culminat cu ordinul de eliminare din functie a presedintelui Consiliului Judetean Dambovita, iarasi o persoana careia nu i s-a gasit nicio vina rationala. De asemenea, parlamentari care au muncit pentru acest partid au fost marginalizati fara motiv.

· Gestul meu este o delimitare de actuala conducere a PSD, care a transformat partidul intr-o moneda imorala prin care se negociaza orice, inclusiv libertati. Ma delimitez de Liviu Dragnea, nu si de poporul psd-ist, oameni simpli si de buna credinta, primari onesti si muncitori, care nu au nicio legatura cu moravurile stapanului. Lor o sa le vorbesc in continuare, cu ei o sa ma vad in continuare si pe multi ii astept alaturi de noi.

· Pro Romania poate deveni adevaratul partid de stanga al Romaniei, care sa puna in lumina o social-democratie moderna, europeana, compatibila cu valorile pe care, din pacate, PSD le-a abandonat.

· Repet, sunt o persoana extrem de puternica si foarte pozitiva. Daca am decis ca acesta este drumul de urmat, o sa fac tot ce-mi sta in putere ca pe drumul nostru sa mearga cat mai multi damboviteni, cat mai multi romani”, a explicat Vladuca.

Nu in ultimul rand, deputatul a spus ca va prezenta detaliat ceea ce se intampla la filiala PSD Dambovita, adaugand a fost umilita de Rovana Plumb, Carmen Holban sau Titus Corlatean.

„Despre PSD Dambovita voi vorbi cu alte ocazii. Atat doar, caci am pastrat in mine amaraciunea asta: nu am crezut niciodata ca un membru simplu (nu mai spun deputat sau altceva) poate sa fie umilit in fata primarilor, a colegilor sai asa cum a inteles doamna Rovana Plumb sa procedeze cu mine, Carmen Holban sau Titus Corlatean. Vremurile se schimba si se intorc”, a conchis Oana Vladuca.

In ultima perioada au demisionat din PSD si s-au inscris in Pro Romania fostul premier Mihai Tudose si deputatul Georgian Pop, fost presedinte al Comisiei de control SRI. Si senatorul Adrian Tutuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat in aceasta luna la partidul lui Victor Ponta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: