„Fuga, fuga, la parnaie!”. Protest in ploaie in fata sediului central al PSD, desi Gabriela Firea a interzis organizarea mitingului – Video

politica

Peste 200 de manifestanti au ajuns, duminica seara, in fata sediului central al PSD, unde scandeaza „PSD, ciuma rosie”. Protestul, intitulat „Nu vrem sa fim o natie de hotie”, a fost interzis de primarul Gabriela Firea.

Manifestantii s-au strans initial in Piata Victoriei, dupa care au plecat in mars spre sediul PSD. Printre protestatari se afla si cantaretul Tudor Chirila. Ei scandeaza „PSD, ciuma rosie!”, dar si „Jos Firea” si „Firea, nu uita, capitala nu-i a ta!”.

Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze marsul de protest de duminica, motivul oficial fiind acela ca „in Piata Victoriei, la data si intervalele orare mentionate, se desfasoara alta adunare publica declarata si analizata anterior”, fara a preciza care este aceasta.

Comunitatea „Coruptia ucide” a precizat ca se astepta la acest raspuns.

„Atunci cand vrei democratie iar democratia fuge de tine!

Sincer, ne asteptam la asta, ne asteptam ca gura sa ne fie inchisa, ca usile sa ni se tranteasca in nas, ne asteptam sa fim impiedicati, pe modelul Erdogan, sa ne cerem drepturile si sa luptam pentru democratie.

Desi legea nu o cerea, noi am decis sa declaram evenimentul „NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!” catre Primaria Bucuresti; Jandarmeria Romana si Politia Rutiera.

Asa cum ziceam, raspunsul nu ne surprinde, doamna Firea a decis ca:

– NU AVEM VOIE PE BULEVARD ca sa tinem marsul pentru ca e nesigur. Prima data cand se intampla asta.

– NU AVEM VOI IN PIATA pentru ca se va desfasura alta activitate. Nimeni nu stie ce. Dar, din experiente trecute, sunt foarte putine sanse sa fie ceva organizat.

Pe scurt, SUNTEM IMPIEDICATI SA LUPTAM PENTRU DEMOCRATIE, de catre, paradoxal, insusi statul roman, cel care ar trebui sa o apere, cultive si promoveze.

Ciudat, pentru 2-3 sustinatori PSD, cativa luptatori impotriva justitiei, petreceri electorale, moaste si procesiuni, mereu se gasesc loc si resurse. Dar cand vine vorba ca poporul sa isi exprime indignarea, sa lupte impotriva coruptiei ori sa apere democratia, nu se poate”, scrie „Coruptia ucide” pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: