Cum fuge Cristiana Anghel de FOAME. Este speriata ca va redeveni iar invatatoare

opinii

Parlamentarul Cristiana Anghel a devenit, un ultima vreme, un „luptator de ultima suta de metri pentru cat mai multe benificii ulterioare parasirii functiei legislative”. E greu de crezut ca doamna invatator va mai primi macar sansa de a candida, daramite de a intra in Parlament.

Cristiana Anghel a fost printre promotorii legii care stipuleaza pensii speciale pentru toti parlamentarii, in functie de numarul mandatelor avute, iar acum incearca sa introduca pe ordinea de zi a Legislativului o initiativa care, daca va fi adoptata, va da dreptul oricarui parlamentar sa devina functionar public, fara concurs, dupa ce i se termina mandatul.

Sa-i fie frica doamnei Anghel ca va ramane fara loc de munca sau nu-i mai place meseria de invatator? Pentru a vedea ce inseamna parvenitismul politic, arivismul si nesimtirea, haideti sa ne aducem aminte de traiectoria politica a Cristianei Anghel.

Cristiana Anghel a intrat in greva foamei pe data de 26 august 2010, protestand, in acest fel, fata de diminuarile salariale din sistemul bugetar si fata de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, lege aprobata de Parlament.

Antena 3 transmitea in direct din salonul de spital in care era internata invatatoarea care, seara de seara, ne spunea cum se simte si cum lupta impotriva abuzurilor sistemului. Devenise un adevarat erou aceasta femeie, un portdrapel al bugetarilor si pensionarilor abuzati de regimul Basescu.

Odata cu celebritatea oferita de infometare, partidul lui Dan Voiculescu, PC, i-a oferit si sansa de candida pentru un post de parlamentar pe listele USL, obtinand 56,82 % din voturi in colegiul 1 din Dolj, reusind sa-l faca sah-mat pe fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon.

Putea fi o veste buna pentru oamenii care chiar au vazut in actuala senatoare omul care sa-i reprezinte pe saraci, sa lupte pentru drepturile celor multi si necajiti. Nici vorba, Cristiana Anghel a aratat inca de la debutul mandatului sau de senator ca nu facuse acel circ cu greva foamei decat pentru interesul personal si, mai spun unii, bine rasplatit de trustul Intact.

Nici nu a apucat bine sa faca cunostinta cu salile din Casa Poporului, ca doamna Anghel a si incercat sa pacaleasca statul. Stiind ca Parlamentul ofera bani de cazare membrilor care nu au locuinta in capitala, ce s-a gandit grevista? Si-a luat o camera intr-un camin studentesc al ASE, iar banii ce urmau sa vina de la Parlament pentru cazare urmau sa fie bagati in buzunar.

Incasa in jur de 25-26 milioane pe luna, pentru a-si asigura un loc decent de cazare, insa Cristiana Anghel a preferat sa apeleze la o smecherie demna de un student amarat care vine in Bucuresti si cauta sa stea „la negru” intr-o camera de camin.

Prinsa cu mata-n sac, doamna Anghel a scaldat-o, dar fapta a ramas. In timp, pentru a multumi pe deplin celor care au trimis-o in Parlament, nu a incetat sa sustina toate cauzele coruptilor, a strigat din toti rarunchii impotriva DNA, ba chiar a avut curajul sa se confrunte cu ciobanii.

Cum sa nu te implici in a explica „belitorilor de miei” cum sta treaba in Bucuresti? Spunem asta, uitandu-ne ca limbajul doamnei Anghel nu este departe de cel al lui Vanghelie.

In aceste zile, senatorul Anghel „gandeste” iar. Nu mai are mult „de gandit” pentru ca, in toamna, ii va expira mandatul si, poate, vom avea sansa sa nu-i mai vedem activitatea atat de des.

Sa ne gandim, totusi, pe cine trimit oamenii in Parlament, poate pacaliti de aparente. Uitati-va la Critstiana Anghel si invatati din propriile greseli. O femeie care, initial, lupta pentru respectarea legii in Romania, a ajuns portavocea tuturor coruptilor care striga impotriva DNA cand acesta cere ridicarea imunitatii parlamentare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: