Fumatul interzis in masina, a decretat primarul unei localitati din Franta. Motivul nu are legatura cu sanatatea soferilor

externe

Primarul unui oras din sudul Frantei a interzis fumatul in masini in incercarea de a limita incendiile de padure – multe dintre acestea fiind provocate de mucuri de tigara aruncate neglijent.

In conditiile in care Franta se confrunta cu o vara calda si uscata, unele zone au fost deja afectate de incendii de vegetatie, in timp ce multe altele din sudul tarii se afla in stare de alerta maxima.

Una dintre principalele cauze ale incendiilor devastatoare este reprezentata de mucurile de tigara aruncate neglijent, astfel ca primarul comunei Langlade, din departamentul Gard, in sud-estul Frantei, a adoptat un decret special care interzice fumatul, informeaza The Local.

Fumatul va fi interzis intr-o serie de spatii in aer liber care nu dispun de instalatii, inclusiv stadionul de fotbal al localitatii, poligonul de tir, poligonul de tir cu arcul, terenurile de tenis – si, de asemenea, interzice soferilor sa fumeze in masinile lor. Decretul este in vigoare pe intreg teritoriul comunei Langlade.

Decretul este valabil pana la 31 iulie, iar contravenientii risca o amenda de 15 euro – desi autoritatile locale au declarat pentru Gazette de Nimes ca prioritatea lor principala este cresterea gradului de constientizare cu privire la riscul de incendiu cauzat de fumat, mai degraba decat distribuirea de amenzi.

Departamentul Gard a fost deja afectat de un incendiu de vegetatie care a distrus cateva sute de hectare, iar pompierii au avertizat ca sudul tarii este „ca un focar de tabara” din cauza valului de caldura neobisnuit de timpuriu si a secetei care a lasat pamantul uscat.

In Franta, fumatul este interzis in spatiile publice inchise, dar este legal in spatiile exterioare, cum ar fi terenurile de sport in aer liber si pe terasele exterioare ale barurilor si cafenelelor.

Fumatul intr-un vehicul privat este legal, atata timp cat in masina nu se afla copii mici. Fumatul la volan nu este interzis in mod explicit, dar soferii pot fi amendati daca nu controleaza in mod corespunzator vehiculul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: