FURIA Rusiei. Ploaie de rachete peste capitala ISIS, razbunare pentru avionul doborat in Egipt – VIDEO

externe

Rusia a lansat un „numar semnificativ” de rachete de pe navele stationate in Marea Mediterana asupra capitalei Califatului Islamic, Raqqa, la scut timp dupa ce FSB, serviciul de securitate interna al Rusiei, a confirmat ca o bomba la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prabusirea acestuia la 31 octombrie in Peninsula Sinai.

Oficiali SUA, citati de The Independent, au declarat ca Rusia a lansat marti un „numar semnificativ” de atacuri impotriva poztiilor ISIS din Siria, atat de pe mare, cat si din aer.

Informatiile au fost confirmate pentru pentru Reuters si de o sursa guvernamentala franceza. „In acest moment, rusii bombardeaza puternic orasul Raqa, fapt ce probeaza ca si ei au devenit constienti (de amenintarea reprezentata de Statul Islamic”‘, a indicat sursa.

Atacurile aviatiei ruse intervin in contextul in care presedintele Vladimir Putin a anuntat anterior ca Moscova isi va intensifica raidurile aeriene in Siria dupa ce Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat ca o bomba la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prabusirea acestuia la 31 octombrie in Peninsula Sinai.

Statul Islamic a revendicat doborarea avionului rusesc de pasageri care se intorceau la Sankt-Petersburg din statiunea egipteana Sharm-el-Sheikh, precum si atacurile de vinerea trecuta din Paris, care s-au soldat cu 129 de morti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: