Furie in Guvern dupa reportajul din Germania despre „mafiotul” Liviu Dragnea. Un ministru PSD ataca MAE pentru ca nu reactioneaza

politica

Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, reactioneaza violent fata de reportajul despre Liviu Dragnea care a fost difuzat recent de postul public de radio din Germania.

Postul national de radio din Germania au realizat un documentar despre PSD si Liviu Dragnea, preluat apoi pe deutschlandfunk.de, in care seful partidului de guvernamant din Romania este prezentat precum un mafiot din tarile post-sovietice sau din lumea a treia.

Reportajul a fost realizat Norbert Mappes-Niediek, jurnalist de orientare social-democrata, cunoscut, printre altele, pentru investigatiile sale privind mafia din Balcani.

Ministrul Alexandru Petrescu considera ca este „nefiresc” ce au facut jurnalistii germani si ataca Ministerul de Externe al Romaniei pentru ca nu reactioneaza.

„In fiecare zi sunt naivi noi pentru trucuri vechi. Disputa politica fie romaneasca, fie europeana, este acerba, poate lua tuse extreme, in preajma alegerilor cu miza, cand de multe ori rationalul devine secundar in fata sloganurilor, bombasticului si a urii si dezbinarii, facand si pentru cei mai informati alegatori dificil sa discearna sloganul de adevar, moralul de ipocrizie, binele de rau.

Cu tot obiectivismul de care sunt in stare (si nu e putin) nu pot sa nu remarc preocuparea total nefireasca a unui post de radio national din Germania, pentru un partid politic legitim dintr-o tara membra a Uniunii Europene, PSD in cazul de fata, care aparent face subiectul unui documentar construit majoritar pe baza unor informatii eronate, a unor declaratii ale unor subiecti care nu au niciun interes sa fie obiectivi si care in general sunt marginali arenei politicii mari romanesti (vezi primarul din comuna Ciugud exclus din PSD).

Dar nu asta este nefiresc!

Nefirescul consta in alocarea unui spatiu de emisie si de research important de catre un post national de radio din Germania pentru un partid romanesc, cel mai mare in cazul de fata si sub guvernarea caruia Presedintia Consiliului UE inregistreaza un real succes pentru toti cetatenii UE.

Cum in ultima perioada MAE s-a dovedit prea gentil in a semnala si a raspunde la devieri de pozitii, fie si minimal, a unor cancelarii, ambasade sau institutii media importante din alte state, sugerez postului de radio national din Romania sa documenteze un reportaj despre augmentarea fenomenului de extremism in Germania si accederea pentru prima data, dupa finalul celui de-al II-lea Razboi Mondial, a unui partid de sorginte nationalista in Parlamentul german precum „Alternativa pentru Germania”, care promoveaza in programul sau politic optiunea DEXIT( retragerea Germaniei din UE) si alte grozavii de extrema dreapta care afecteaza drepturile si libertatile tuturor cetatenilor europeni sau ale celor ce numesc Europa acasa.

Fac apel catre cei care cred ca denigrarea unui partid romanesc de catre un post national al unui stat membru UE ii ajuta sa castige capital politic, sa isi gaseasca doza de romanism pentru a fi animati doar de interesele romanilor si nu de scopuri electorale vremelnice.

O imagine buna si realista a tarii noastre in exterior, asa cum Romania si-o merita, trebuie sa primeze oricarui interes politic electoral”, a scris Petrescu pe Facebook.

Citeste si: Dragnea, profil de mafiot rus la radioul public din Germania. Reportaj in Teleorman: „Oamenii ii saruta mana, ca unui oligarh”

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: