Furie in Piata Victoriei. Jandarmii au intervenit pentru a scoate un echipaj de politisti dintre protestatari

politica

O echipa de politisti care intentiona sa verifice un autovehicul parcat in centrul Pietei Victoriei, dupa un apel la 112 ce semnala ca masina ar contine obiecte suspecte, a fost extrasa de jandarmi din multime, dupa ce participantii la protest au inceput sa huiduie.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Capitalei, politistii aveau obligatia sa verifice aspectele sesizate prin apelul la numarul unic de urgenta 112. In acest scop a fost trimisa o echipa cu un caine, care a incercat sa treaca prin multimea stransa in piata, pentru a ajunge la autovehiculul indicat.

Conform acelorasi surse, in momentul in care unii dintre cei aflati in piata au reactionat negativ la prezenta politistilor, jandarmii au intervenit si i-au extras din multime, fara a se inregistra incidente, relateaza Agerpres.

Reactia protestatarilor are loc in contextul incompetentei dovedite de politisti in salvarea fetelor din Caracal si a lipsei de vinovati in cazul violentelor fortelor de ordine in 10 august 2018.

Cateva sute de oameni s-au adunat, sambata dupa-amiaza, in Piata Victoriei din Capitala, in fata Guvernului, reeditand protestul diasporei de anul trecut, care a avut loc la aceeasi data.

Mai mult despre:

Comentarii: