Furie in PSD dupa ce procurorii au indraznit sa-l cheme la audieri pe Iordache. Cum vor sa-l sperie acum pe Augustin Lazar

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a reactionat a reactionat cu furie la auzul vestii ca Florin Iordache a fost audiat de procurori in cazul OUG 13. El cere ca ministrul Justitiei sa intervina.

„Lucrurile sunt in afara Constitutiei. CCR a decis ca se impune clasarea cauzei. Domnul Tudorel Toader ar trebui sa intervina”, a declarat Nicolae la Antena 3.

Fostul ministru al Justitiei Florin Iordache a fost audiat de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), la finalul saptamanii trecute, in dosarul in care se fac cercetari cu privire la OUG 13/2017.

Potrivit surselor citate, Florin Iordache a declaratii, vineri, in calitate de martor.

Parchetul General anunta, pe 13 martie, ca ancheta privind OUG 13 este in curs de desfasurare si priveste savarsirea mai multor infractiuni, subliniind ca procurorul ‘are obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului’.

„Cauza se afla pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, investigatia este in curs si priveste urmatoarele fapte prevazute de legea penala: sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, fals intelectual, favorizarea faptuitorului, prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev. de art.8 alin. 1 lit.b din Legea 115/1999, sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri”, informa Parchetul General.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica ca urmare a declinarii acestuia de catre Directia Nationala Anticoruptie.

„Aceasta structura a fost investita cu o cauza privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala, respectiv: favorizarea faptuitorului; prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev.de art. 8 alin 1 lit.b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de inscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri; fals intelectual”, indica Parchetul General.

Conform acestuia, „potrivit dispozitiilor legale, procurorul are obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei pe care a fost investit sa o solutioneze, controlul asupra actelor si masurilor dispuse de catre procuror fiind realizat de catre instanta de judecata”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: