Furie la Antena 3, Toader este banuit de tradare in cazul Lazar-Iohannis: „Acest tertip ascunde o negociere”

news

Antena 3 este revoltata ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu a dat publicitatii nici pana miercuri dimineata documentul prin care Augustin Lazar ar fi dispus clasarea unui dosar al presedintelui Iohannis. Toader anuntase ca va face public marti acest document.

„Deja e ciudat, nu noi am spus cand il vom face public”, a declarat Adrian Ursu, realizator la Antena 3.

„Acest tertip ascunde o negociere”, a mai spus Ursu, nervos.

Prezenta in emisiune, Maria Vasii, fosta avocata a lui Liviu Dragnea, a declarat ca Toader ar fi recurs la „santaj”.

„Se joaca la santaj, este regretabil ca sentimentul pe care il avem este acesta”, a spus avocata.

Toader nu a mai facut, marti, nicio referire legata de clasarea dosarului lui Iohannis, insa a anuntat ca scoate un alt document.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat in plenul Camerei Deputatilot ca miercuri dimineata va prezenta un document despre o comisie de evaluare constituita la Ministerul Public, condusa de procurorul general Augustin Lazar, care urma sa evalueze activitatea acestuia ca procuror la Alba Iulia.

„Sa vedeti cum in septembrie 2018, la Ministerul Public, se forma o comisie de evaluare a procurorului general pentru perioada 2014 – 2015, cand era procuror la Alba Iulia. Si ca treaba sa fie completa, comisia era formata din cinci membri si condusa de insusi Augustin Lazar”, a declarat ministrul, care marti ar fi trebuit sa faca publice documente din dosarul de candidatura al lui Lazar, documente invocate in argumentarea solicitarii de revocare a acestuia.

Ministrul Justitiei a precizat ca situatia a fost remediata in 4 septembrie, cand a fost modificata componenta comisiei.

„Si-au dat seama pe data de 4 septembrie, au schimbat componenta comisiei, astfel incat Augustin Lazar sa nu-l evalueze pe Augustin Lazar”, a precizat Toader.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader urma sa prezinte marti procedura, graficul de numire si continutul dosarului de candidatura ale „celui care ocupa postul de procuror general”, anuntul in acest sens fiind facut luni, dupa ce procurorul general a facut public raspunsul CSM conform caruia in dosarul sau nu exista nicio rezolutie de clasare vizandu-l pe presedintele Klaus Iohannis, asa cum sustinuse ministrul in argumentatia in vederea revocarii sale din functie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: