Furie la Kremlin, ambasadorul Chinei in Ucraina se declara admirator al rezistentei: „Am vazut cat de mare este unitatea poporului ucrainean, iar asta inseamna puterea sa. Vom respecta calea aleasa de ucraineni, pentru ca acesta este dreptul suveran al fiecarei natiuni”

externe

China nu va ataca niciodata Ucraina, dar o va sprijini economic si politic, a anuntat marti ambasadorul Chinei in Ucraina, Fan Xianrong. Ambasadorul a tinut sa ii stranga mana sefului administratiei militare regionale din Lvov, Maxim Kozytski.

„China si Ucraina sunt parteneri strategici, anul acesta se implinesc 30 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre tarile noastre. China este o tara prietenoasa pentru poporul ucrainean. In calitate de ambasador, pot spune in mod responsabil ca China va fi pentru totdeauna o forta buna pentru Ucraina, atat din punct de vedere economic, cat si politic. Vom respecta intotdeauna statul dumneavoastra, vom dezvolta relatiile pe baza egalitatii si a beneficiilor reciproce. Vom respecta calea aleasa de ucraineni, pentru ca acesta este dreptul suveran al fiecarei natiuni”, a declarat ambasadorul Republicii Populare Chineze in Ucraina, Fan Xianrong, in cadrul unei intalniri la Administratia militara regionala din Lviv, relateaza Ukrinform, citand serviciul de presa al administratiei din Lvov.

El a mai spus ca ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Lvov si a ramas sa lucreze acolo.

„China nu va ataca niciodata Ucraina, vom ajuta, in special in directia economica. Intr-un an, tara noastra importa bunuri din intreaga lume in valoare de peste trei trilioane de dolari. Suntem gata sa va ajutam sa va dezvoltati. In aceasta situatie, pe care o aveti acum, vom actiona in mod responsabil. Am vazut cat de mare este unitatea poporului ucrainean, iar asta inseamna puterea sa”, a adaugat ambasadorul.

Seful administratiei militare regionale din Lvov, Maxim Kozytski, i-a multumit ambasadorului chinez pentru pozitia sa de a sprijini Ucraina in lupta sa impotriva agresorului. El a vorbit, de asemenea, despre numarul mare de persoane care doresc sa se inroleze in apararea teritoriala in regiunea Lvov, despre adapostul pentru persoanele stramutate in interiorul tarii si despre furnizarea de ajutor umanitar in diferite regiuni ale Ucrainei.

Administratia militara regionala din Lvov a mentionat ca China a trimis deja doua loturi de ajutoare umanitare pentru poporul ucrainean, iar cel de-al treilea este asteptat maine.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: