Furie la Timisoara, George Simion nu are ce cauta la marsul de 16 Decembrie: „Il vom primi cum se cuvine pe acest provocator nemernic”

politica

Copresedintele AUR, George Simion, are programat un miting, miercuri, 16 decembrie, in centrul Timisoarei. Simion ar intentiona sa fie prezent si la marsul „Eroii nu mor niciodata”, in memoria Revolutiei din 1989, fapt care a starnit furie printre cei care au iesit in strada acum 30 de ani.

George Simion si-a fixat o intalnire cu simpatizantii AUR in Piata Victoriei din Timisoara chiar in ziua in care acest oras comemoreaza evenimentele de acum 30 de ani care au dus la declansarea Revolutiei. Profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al Romaniei in Portugalia si Maroc, a reactionat fulminant cand a auzit de prezenta lui George Simion. Simion a fost de altfel prezent, in ultimii ani, la marsul „Eroii nu mor niciodata”, organizat de asociatia suporterilor Druckeria.

„Cozi de topor. Maine, 16 decembrie, e o zi importanta pentru revolutia de la Timisoara. E prima noastra zi de proteste din 89, fara de care nimic n-ar fi fost posibil, intr-o inlantuire logica de evenimente inaltatoare, tragice si finalmente triumfatoare.

Ideea ca la acest moment, confiscat deja de niste organizatori ce nu au nimic de-a face cu 16 decembrie 1989, s-au gasit cozi de topor care sa-l invite pe George Simion, seful unui partid de legionari sadea si unde se regasesc si doi ofiteri implicati in reprimarea revolutiei, ne obliga pe noi timisorenii sa-l primim cum se cuvine pe acest provocator nemernic.

Locul lui nu-i aici si inca mai putin intr-o zi simbolica. In 16 decembrie nationalismul lui Ceausescu, al carui continuator e chiar acest individ si toata banda lui de stransura, s-a clatinat sub prima lovitura a Timisoarei.

Am invins fiindca timisorenii nu au crezut in chemarile nationalismului sovin, am invins fiindca aici toate nationalitatile au fost unite, am invins fiindca am respins tot ce reprezinta partidul lui George Simion. Venirea lui e o provocare si o profanare pe care nu trebuie sa le acceptam cu nici un chip”, a scris Vasile Popovici pe Facebook. El a participat activ la evenimentele din decembrie 1989.

Simion a fost prezent anul trecut la marsul „Eroii nu mor niciodata”.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: