Furie la Washington. Avioanele RUSIEI au atacat, in Siria, rebeli antrenati de CIA

actualitate

Comandantul unui grup de rebeli din Siria, antrenati de CIA, a declarat ca baza sa a fost lovita, joi, de 20 de rachete rusesti. Loviturile au avut loc in provincia Idlib.

Hassan Haj Ali, comandantul grupului Liwa Suqour al-Jabal, care a fost finantat si antrenat de CIA, a spus ca avioanele rusesti i-au atacat de doua ori in cursul zilei de joi. „Rusia ii ataca pe toti, pentru a arata ca nu exista alternativa la Bashar”, a declarat acesta, citat de The Guardian.

Informatiile au starnit furie la Washington. Influentul senator republican John McCain a confirmat, „in mod sigur”, ca avioanele rusesti i-au atacat si pe cei din Armata Siriana Libera, care au fost inarmati si antrenati de SUA.

„Atacurile lor au fost impotriva unor grupuri care au fost finantate si antrenate de CIA. Este ceva orwellian. Prioritatea lui Putin este de a-l sustine pe Bashar al-Assad, de fapt”, a spus senatorul la CNN, citat de The Independent. McCain a acuzat politica militara gestionata de administratia Obama, sustinand ca inregistreaza „esec dupa esec”.

Moscova a confirmat noile atacuri aeriene in Siria insa sustine ca au fost vizate pozitii ale Statului Islamic, respingand acuzatiile opozitiei siriene legate de tintele alese pentru primele sale raiduri in Siria si afirmand ca lupta impotriva Statului Islamic si a „altor grupari teroriste”.

Armata rusa a amplasat peste 50 de avioane si elicoptere, precum si trupe de infanterie marina, parasutisti si unitati ale fortelor speciale in Siria, a anuntat joi ministerul Apararii, pentru agentia Interfax, citata de AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: