Furie tot mai mare, Putin a dat afara inca un general-colonel. Comandantul trupelor ruse care au fost alungate din zona Kievului a fost schimbat

externe

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului militar de est, generalul-colonel Alexander Chaiko, a anuntat vineri site-ul de stiri rusesc RBC, citat de Reuters. Este cea mai recenta remaniere de varf in contextul unei serii de rasturnari de situatie pe campul de lupta din Ucraina.

Conform informatiilor oficiale, generalul-locotenent Rustam Muradov a fost numit la conducerea Districtului militar estic, care acopera trupele cu baza in Orientul Indepartat al Rusiei, desi o mare parte din efectivele sale sunt desfasurate in prezent in Ucraina.

Muradov, care a fost sanctionat de Uniunea Europeana in februarie, a servit anterior in regiunea Donbas din estul Ucrainei si a comandat fortele ruse de mentinere a pacii din Nagorno-Karabah, o regiune separatista din Azerbaidjan locuita in principal de etnici armeni.

Desi seful regiunii natale a lui Muradov, Daghestan, l-a felicitat pentru numirea sa, nici Kremlinul, nici Ministerul Apararii nu au confirmat imediat mutarea.

Luni, RBC a informat ca si comandantul districtului militar de vest, generalul-colonel Alexander Juravliov, a fost inlocuit, la scurt timp dupa pierderile dramatice suferite de Rusia in nord-estul Ucrainei luna trecuta si dupa recucerirea de catre Ucraina a centrului strategic Liman, in regiunea Donetk.

De atunci, fortele rusesti au pierdut, de asemenea, controlul asupra catorva sute de kilometri patrati din regiunea ucraineana Herson – teritoriu pe care Moscova il considera acum parte a Rusiei.

In septembrie, ministrul adjunct al apararii insarcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost inlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeana ca a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la inceputul razboiului, care a ucis mii de civili.

In august, agentia de stiri de stat RIA a raportat ca comandantul flotei din Marea Neagra a fost demis dupa o serie de umilinte, inclusiv scufundarea navei sale de razboi principale si pierderea a opt avioane de razboi intr-un atac asupra unei baze rusesti din Crimeea.

Mai mult despre:

Comentarii: