Furios, Papahagi il da in judecata pe Gelu Duminica pentru ca l-a comparat cu talibanii. El cere si ajutorul BOR: „Crestinii din Romania s-au saturat de batjocura si ii invit sa actioneze in justitie”

news

O postare pe Facebook a sociologului Gelu Duminica a starnit furia lui Adrian Papahagi, care a anuntat ca il da in judecata. Duminica a afirmat ca Papahagi are aceleasi idei ca talibanii din Afganistam in legatura cu femeile si impunerea religiei in scoli.

„Pentru cine nu stie, agenda publica talibana din Afganistan include:

– interzicerea avortului;
– eliminarea oricarei separatii intre religie si stat;
– condamnarea relatiilor homosexuale;
– asumarea studierii religiei in scoli ca materie principala;
– sustinerea tezei ca evidentele stiintifice trebuie sa fie ignorate in fata credintelor religioase;

Va rog sa inlocuiti ‘musulmani’ cu ‘ortodocsi’ (a se intelege politicienii care se pretind religiosi) si sa va ganditi la ce se intampla, aici, la noi, in Romania. Si sa-mi explicati si mie cum Dumnezeu vad ca unii critica fix ceea ce sustin ca e bine sa facem in Romania”, a scris Duminica pe Facebook.

Ulterior, Duminica l-a pomenit explicit pe Papahagi.

„Ca tot vad consideratiuni care spun ca postarea (adaptata dupa o postare similara din SUA) ar fi un atac la ortodoxie: nu, atac doar fariseimul liderilor politici romani care, folosindu-se de ceea ce inteleg din religia crestina, promoveaza o agenda similara, fiind acum ingroziti de agenda talibana.

CPF, Becali, Capsali, Papahagi, Neamtu si multi altii, poarta doar alt nume in Afganistan. In rest, aceleasi idei, ceva mai europenizate, cei drept. Da, si acolo, ai lor sunt la putere. Sper doar sa intelegem pericolele de langa noi….”, a completat Duminica.

In scurt timp, Papahagi a anuntat ca il da in judecata pe sociolog.

Pentru aceasta calomnie, il voi da in judecata pe individul numit Gelu Duminica. Ca individul Duminica este incult, e problema lui. Incultura nu justifica insa calomnia.

Individul Duminica va trebui sa justifice la tribunal comparatia dintre un intelectual crestin-democrat, care a avut o activitate politica documentat democrata intre 2012-2015, si ale carui scrieri sunt publice, si o miscare islamista criminala, ale carei crime sunt la fel de documentabile.

Individul Duminica va trebui sa gaseasca, in tot ce am scris si am facut eu:

1. cereri de interzicere a avortului. Dezaprob profund practica avortului, dar nu am cerut nicaieri niciodata interzicerea ei. Chiar si daca as fi facut-o, nu puteam fi comparat cu niste ucigasi.
2. orice pozitie in care sustin eliminarea separatiei stat/Biserica. Am pledat constant pentru respectarea traditiei crestine, nu pentru teocratie.
3. condamnarea relatiilor homosexuale. Am sustinut in spatiul public pastrarea in coordonatele traditionale a institutiei casatoriei, am deplans ideologizarea marxista a sexului si mi-am exprimat rezerva fata de ideologia genderista. Niciodata, niciunde, in scris sau oral, nu am cerut condamnarea relatiilor homosexuale.
4. Da, sunt pentru predarea religiei in scoli ca pana acum. Ce-i aia materie principala? Romana, matematica, fiindca au 5 ore? Religia e oricum optionala. Oricum, nu vad in ce fel a sustine predarea religiei crestine in scoala romaneasca te transforma in criminal.
5. O aberatie absoluta, pe care evident ca nu am sustinut-o. Si daca as fi sustinut asa prostie, tot nu puteam fi comparat cu criminali si teroristi.

Mai mult decat calomnia la adresa mea, pentru care numitul Duminica va raspunde in justitie, astept ca nenumarati crestin ortodocsi, precum si reprezentantii BOR sa sesizeze CNCD (eu cred ca CNCD nu ar trebui sa existe, deci nu ma voi adresa niciodata acestui for). Exista insa precedentul lui Caramitru Jr., care compara ortodoxia cu ISIS.

Toleranta mea la ticalosie si calomnie are limite. La fel, cred, crestinii din Romania s-au saturat de batjocura si ii invit sa actioneze in justitie de fiecare data cand sunt calomniati colectiv sau individual pentru credinta lor”, a scris Papahagi pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: