Furtuna la Rahova, seful ANP cere „aprofundarea” anchetei. Dragnea i-a inselat pe sefii penitenciarului

news

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, a dispus Directiei Inspectie Penitenciara continuarea si aprofundarea verificarilor initiate joi, in contextul in care presa a relatat ca Anca Alexandrescu, fosta consiliera a lui Liviu Dragnea, aflat in detentie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu.

„In completarea informatiilor privind rezolutia de analizare a documentelor care au stat la baza acordarii unei comunicari online la nivelul unei unitati subordonate, precizam faptul ca directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor a dispus Directiei Inspectie Penitenciara continuarea si aprofundarea verificarilor initiate in data de 25.06.2020”, potrivit unei precizari de presa transmise, vineri, Agerpres.

Citeste si: Dragnea i-a pacalit pe sefii penitenciarului Rahova. Cum a reusit sa ii dea „interviu” Ancai Alexandrescu

ANP anunta joi ca, in contextul informatiilor din presa care vizeaza modalitatea de acordare a unei comunicari online la nivelul unei unitati penitenciare subordonate, a solicitat administratiei locului de detinere documentarul in baza caruia a fost aprobata exercitarea dreptului.

„In contextul dezbaterilor publice care vizeaza modalitatea de acordare a unei comunicari online la nivelul unei unitati penitenciare subordonate, Administratia Nationala a Penitenciarelor a solicitat administratiei locului de detinere documentarul in baza caruia a fost aprobata exercitarea dreptului. Demersul vizeaza verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementeaza acordarea dreptului la comunicari online”, mentiona ANP.

Anterior, in cursul zilei de joi, ANP a facut mai multe precizari cu privire la comunicarile online din detentie, afirmand ca acestea se fac cu programare, au caracter confidential si ca supravegherea este exclusiv vizuala.

Mai mult, ANP comunica faptul ca, de la declararea starii de urgenta si pana in prezent, nu a aprobat solicitari de intervievare a unor detinuti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: