Gabonul le-a interzis Romaniei si Lituaniei sa ia cuvantul in cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Ce urma sa spuna reprezentantul Romaniei

news

Ministerul Afacerilor Externe regreta decizia Presedintiei gaboneze a Consiliului de Securitate al ONU de a nu permite reprezentantilor Romaniei si Lituaniei sa ia cuvantul in cadrul reuniunii din data de 21 octombrie, pe tema aspectelor umanitare din Ucraina.

Potrivit unor precizari de presa transmise duminica de MAE, decizia este cu atat mai regretabila cu cat Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Natiunile Unite fusese informata anterior ca este inscrisa pe lista de vorbitori.

„Interventia Romaniei in cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU ar fi contribuit la o mai buna informare a membrilor Consiliului pe teme umanitare, precum gestionarea situatiei celor peste 2,6 milioane de refugiati ucraineni care au intrat in Romania de la inceputul razboiului si privind sprijinul acordat exportului de cereale din Ucraina prin care se amelioreaza accesul la alimente si se atenueaza criza alimentara provocata de Rusia la nivel global”, au transmis reprezentantii MAE.

Conform aceleiasi surse, au fost efectuate deja demersuri pe langa Presedintia gaboneza si pe langa alti membri ai Consiliului, pentru a exprima dezamagirea fata de revizuirea deciziei.

Interventia Romaniei a fost transmisa ulterior in scris, ca document oficial al sesiunii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: