Gabriel Liiceanu pune punctul pe i: “O tara nu poate fi condusa la nesfarsit de cei mai prosti cetateni”

analize

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, luni, la Europa FM ca Romania are nevoie de o „primenire” a clasei politice. El a spus ca 70% dintre politicieni sunt „impostori si corupti”.

„Ceea ce traim acum nu se poate rezolva de pe o zi pe alta. Felul in care s-a configurat clasa politica in Romania isi are radacini in perioada anteriora, de 40 si ceva de ani de comunism. Post-comunismul este o prelungire a comunismului, ei au invatat toate trick-urile (inselatoriile) pe care le invatasera inainte, au aparut acei baieti care au condiderat ca este pacat sa nu mai functioneze tot ce invatasera in logistica raului inainte, l-au reformat, l-au reformulat si i-au dat o forta de jaf pe care n-au avut-o niciodata.

In masura in care aceasta clasa este o clasa de impostori in marea ei majoritate, 70%, de corupti, degeaba ma intrebati daca cartea va rezolva sau nu. Va rezolva, dar foarte, foarte mult timp. Altminteri, o manevra rapida presupune o interventie pe scena politica. O primenire, nu putem trai in mijlocul antiselectiei.

Nicio tara din lume nu se va conduce cu alegerea celor mai prosti din tara aia la carma tarii. Este o aberatie”, a spus Liiceanu la Europa FM.

Mai mult despre:

Comentarii: