Gabriel Oprea si-a facut pana si SECRETARA doctor in stiinte militare la Academia SRI

news

Secretara lui Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu, in prezent Adela Loredana Neagu, este suspecta ca si-a plagiat teza de doctorat pe care a sustinut-o in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazul”, aflata in subordonarea Serviciului Roman de Informatii (SRI). Lucrarea de doctorat a acesteia a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspect ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001, scrie hotnews.ro.

Imediat dupa ce Gabriel Oprea a fost numit Ministrul Apararii Nationale in decembrie 2009, Adela Popescu a devenit consiliera acestuia pe probleme de comunicare, asa cum scria presa la vremea respectiva. Cu multi ani inainte ca titulatura Adelei Popescu (Neagu) sa devina cea de „consiliera”, aceasta fusese secretara lui Gabriel Oprea.

Concomitent cu cariera din administratia publica centrala, Adela si-a inceput si cariera politica. In 2010, aceasta era unul dintre secretarii executivi ai Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), asa cum reiese de pe site-ul partidului, aflandu-se, practic, la varful conducerii formatiunii politice create de Gabriel Oprea.

Dupa castigarea alegerilor parlamentare de catre USL in decembrie 2012, cand Gabriel Oprea a parasit functia de ministru al Apararii Nationale in favoarea celei de vicepremier fara portofoliu, Adela Popescu (Neagu) si-a gasit refugiu la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutia de stat unde se platesc unele dintre cele mai mari salarii din Romania.

Aceasta a lucrat la ASF cel putin pe perioada anului 2013 si in primele doua luni ale lui 2014. Biroul de Presa al ASF a refuzat sa raspunda pe ce post si pentru ce perioada a fost angajata aceasta, insa din declaratia de avere afarenta anului 2014, reiese ca Adela Popescu (Neagu) a incasat in 2013 venituri salariale de 146.727 lei, ceea ce reprezinta 12.227 lei lunar.

Desemnat Ministru de Interne in martie 2014, Gabriel Oprea a numit-o pe Adela Popescu (Neagu) in pozitia de directoare a cabinetului ministerial, functie pe care o ocupa si in acest moment. Tot in 2014 Adela Popescu si-a schimbat statutul matrimonial, dar si numele, in urma casatoriei cu Robert Neagu.

Adela Popescu (Neagu) reuseste surprinzatoarea performanta de a fi fost decorata de doi presedinti ai Romaniei. Aceasta a fost decorata de Traian Basescu in 2010 si 2011 cu prilejul Zilei Armatei Romane, la propunerea ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea. Prima data a fost decorata cu Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili prin Decretul nr. 990 din 21 octombrie 2010, cea de-a doua decoratie fiind Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, acordata prin Decretul nr. 762 din 210 octombrie 2011. Ambele propuneri au fost facute de Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea.

Apropierea de vicepremier i-a adus Adelei Popescu (Neagu) nu doar trei distinctii, o functie la varful UNPR si un salariu foarte mare, ci si un titlu academic, de doctor in stiinte militare si informatii, obtinut in 2011 la Academia Nationala de Informatii a SRI, sub coordonarea profesorului universitar Gabriel Oprea.

Teza de doctorat a Adelei Popescu (Neagu) are titlulul “Restrangerea drepturilor omului in contextul luptei impotriva terorismului sub impactul accelerarii procesului globalizarii” si este plina de paragrafe plagiate. Un indiciu puternic care arata ca portiuni consistente din lucrarea de doctorat sunt plagiate este faptul ca multi autori pe care ii mentioneaza in notele de subsol nu se regasesc in bibliografie. De exemplu, pana la pagina 100 se regasesc un numar de 41 autori pe care ii trece in note de subsol, dar pe care nu ii mentioneaza si in bibliografie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: