news

Gabriel Tutu a fost dat afara de la Romarm, Consiliul de Administratie a decis in sfarsit sa il demita din functia de director general

Gabriel Tutu a fost revocat, joi, de la conducerea Romarm, anunta surse oficiale. Masura a fost luata in contextul modificarii masurii controlului judiciar de catre DNA, prin care i s-a interzis sa mai detina aceasta functie.

Consiliul de Administratie al companiei Romarm a decis demiterea din functie a lui Gabriel Tutu, directorul general al companiei Romarm, incepand cu data de 14 martie 2023.

„Am primit de la Parchet masuri suplimentare in ceea ce il priveste pe Gabriel Tutu, consiliul de administratie s-a intrunit azi si,  incepand cu incetarea concediului de odihna ,de pe 14 martie va fi revocat”, a precizat ministrul Economiei, Florin Spataru.

Intrebat cati bani a primit Tutu de cand au fost lansate actiunile penale contra sa, Spataru a raspuns: „Banii pe concediu”.

Ministerul Economiei a demarat la sfarsitul lunii februarie procedurile pentru selectia Consiliului de Administratie al Romarm si a directorului general, conform Ordonantei 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, a anuntat atunci ministrul Economiei, Florin Spataru, mentionand ca procedura ar putea sa dureze aproximativ trei luni.

„Ministerul Economiei a demarat procedurile pentru selectia Consiliului de Administratie si a directorului general, conform Ordonantei 109. O vom face cu prioritate. Am demarat aceste proceduri, deci vom avea un Consiliu selectat, conform principiilor guvernantei corporative care sunt aprobate in Guvernul Romaniei. (…) Activitatea Romarm continua. Am solicitat Parchetului General clarificari privind statutul juridic. Am primit aceste clarificari. Compania Roman functioneaza cu o conducere interimara. Doamna director economic a societatii are mandat sa reprezinte societatea. Consiliul de Administratie a luat act de raspunsul Parchetului privind statutul juridic al domnului Tutu (Gabriel Tutu – director general al companiei – n. r.). Dansul nu s-a intors in activitate, este in continuare in concediu, dar activitate Romarm continua. Parchetul a clarificat statutul juridic al domnului Tutu si care sunt restrictiile de desfasurare a activitatii dansului. Din aceasta scrisoare nu reiese faptul ca ar fi incompatibil cu mandatul pe care il are dar, pe de alta parte, noi ne-am asigurat ca activitatea societatii Roman continua prin acest interimat cu doamna director economic”, a mentionat Spataru, in cadrul unei conferinte de presa.

Conform DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, in perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Tutu, in calitate de director general al Romarm, cu incalcarea dispozitiilor legale, ar fi incheiat cu o asociere de firme din care facea parte si o societate controlata de Alexandru Piturca, in conditii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, doua contracte de achizitie publica ce vizau cumpararea a sapte utilaje neconforme de producere a mastilor de protectie

Totodata, ministrul Economiei a subliniat ca Gabriel Tutu „nu este prezent in cadrul companiei”.

„I-au fost puse in vedere anumite restrictii pe care le are si, atunci, atat Consiliul de Administratie al Romarm, cat si managementul interimar, au luat act de aceste clarificari”.

Marti, la Ministerul Economiei a fost organizata o conferinte de presa, cu ocazia semnarii unor contracte de finantare prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de crestere a competitivitatii produselor industriale”.

Schema de ajutor de minimis are prevazut un buget total de 30.000.000 lei si are ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii durabile a intreprinderilor cu activitatea principala industrie prelucratoare, in vederea cresterii competitivitatii produselor realizate in Romania, prin sprijinul acordat intreprinderilor.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu
Tags: gabriel tutu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

5 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

4 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

6 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

6 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

7 ore ago