Gabriela Baltag, plina de otrava in sedinta CSM, discurs copiat de la Antena 3. Cristina Tarcea a intervenit dur

news

Judecatoarea Corina Corbu, singurul magistrat care candideaza pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat joi, la interviul sustinut la CSM, ca nu a fost niciodata „in case conspirative”.

In cadrul interviului sustinut in fata membrilor Sectiei pentru judecatori a CSM, Corina Corbu a fost intrebata de Gabriela Baltag daca a fost in „case conspirative” si ce parere are despre unii judecatori „decorati” de ambasade.

„In case conspirative eu nu am fost. Nu o sa merg niciodata”, a spus Corina Corbu, moment in care a fost intrerupta de actuala sefa a Instantei supreme, Cristian Tarcea: „Nu stiti dumneavoastra ca nu ati fost!”.

„Cu siguranta, nu am fost. Nici pomeneala. Prezenta unui judecator intr-o astfel de casa, inainte de orice, este o problema de legalitate. Nu are de ce sa mearga un judecator intr-o astfel de casa. Nu are voie sa puna in pericol perceptia in legatura cu independenta actului de justitie, cu care am fost investiti. Cred ca judecatorilor le revine o anumita rezerva, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Ei trebuie sa fie in permanenta atenti la perceptia pe care o creeaza in spatiul public, prin prezenta intr-un loc sau altul”, a continuat Corina Corbu, citata de Agerpres.

Corina Corbu, in prezent presedinte al Sectiei de contencios de la ICCJ, este singurul candidat la sefia Instantei supreme, dupa ce Cristina Tarcea a anuntat ca nu mai doreste un nou mandat.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: