Gabriela Firea incaseaza o lovitura usturatoare din partea unei influente publicatii americane. Bucurestiul, pe primul loc in Europa

news

Bucurestiul se afla pe primul loc in topul oraselor europene cu cel mai aglomerat trafic, potrivit unui clasament realizat de TomTom, o companie internationala de navigare si de cartografiere, si preluat de publicatia online Business Insider.

Traficul congestionat este o problema in crestere pentru toate orasele de pe glob. In timp ce unele municipalitati au inceput sa ia masuri, cum ar fi Londra care a introdus o taxa pentru vehiculele care circula in zonele aglomerate, altele sunt inca in cautarea unei solutii.

Topul realizat de TomTom a colectat date pe o perioada de noua ani si a acordat fiecarui oras un scor de aglomerare dintr-un maximum de 100 de puncte. Punctajul anual, actualizat cu datele din 2016, indica timpul suplimentar necesar pentru o anumita deplasare, intr-un anumit oras.

Clasamentul celor mai aglomerate orase europene, publicat duminica de site-ul businessinsider.com, arata astfel:

15. Nijni Novgorod este al cincilea oras din Rusia dupa numarul de locuitori si a primit un scor de 32%, ceea ce inseamna ca soferii au nevoie de un timp suplimentar cu 32% mai mare ca sa ajunga la destinatia dorita.
14. Hamburg (Germania) a primit scorul de 33%, in crestere cu 3% fata de anul precedent.
13. Napoli (Italia) a primit un scor de 33%, cu doua procente mai ridicat fata de anul precedent.
12. Koln (Germania) depaseste Napoli cu un scor de 34%, o crestere accentuata fata de scorul din 2015 de 30%.
11. Varsovia (Polonia), 37%, o imbunatatire de un procent fata de scorul din 2015.
10. Atena (Grecia) are acelasi scor ca si Varsovia, de 37%, insa aglomerarea a crescut usor fata de 2015.
9. Manchester (Marea Britanie) a obtinut un scor de 38%, la doar un procent diferenta fata de cel de anul trecut.
8. Bruxelles a inregistrat un scor de 38%, in crestere cu trei puncte fata de anul anterior.
7. Paris are de asemenea 38%, cu doua procente mai mult decat anul trecut.
6. Roma este binecunoscuta pentru traficul sau de cosmar. Orasul a obtinut un scor de 40%, cu doua procente in crestere fata de anul anterior.
5. Marsilia (Franta) a obtinut un scor de 40%, cu doua puncte procentuale in crestere fata de 2015.
4. Londra, in ciuda eforturilor de a ameliora aglomerarea prin taxe suplimentare, se lupta in continuare cu problema traficului si a obtinut un scor de 40%, in crestere cu doua procente fata de anul precedent.
3. Sankt Petersburg (Rusia) a obtinut un scor de 41%, in crestere cu un procent fata de anul anterior.
2. Moscova a obtinut acelasi scor ca in 2015: 44%. In ciuda problemei traficului, TomTom a apreciat sistemul de parcare din Moscova. ”Soferii din Moscova au beneficiat de implementarea unui sistem de transport inteligent combinat cu schimbari majore in legislatia referitoare la parcare, inclusiv in ceea ce priveste tarifele si metodele de punerea in aplicare”, precizeaza TomTom pe site-ul sau subliniind ca ”aceste initiative au redus timpul de cautare a unui loc de parcare cu 65%.”
1. Bucuresti (Romania) are cel mai congestionat trafic din Europa cu un scor de 50%, in crestere cu sapte procente fata de anul trecut.

Screen Shot 2017-11-01 at 19.25.14

„Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. Am foarte multe solutii care vor decongestiona traficul. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic. Impreuna cu Politia Capitalei vom face in asa fel incat sa avem un sistem de semaforizare inteligent asa cum se intampla in orice Capitala europeana.

(…) In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti. Sunt solutii identificate. M-am consultat cu multi specialisti in domeniul traficului, transportului si toti mi-au spus ca desi avem un plan de mobilitate urbana multe lucruri nu se respecta”, spunea Gabriela Firea inainte de alegerile locale.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: