Gabriela Firea lasa deoparte orice urma de decenta. Atac vitriolant impotriva fostului ei sef, Victor Ponta

politica

Primarul general Gabriela Firea a declarat, sambata seara, ca Victor Ponta poate fi acuzat de abuz in serviciu pentru declaratiile facute de la tribuna Palatului Victoria si pe Facebook, ea punctand ca „secretarul general al Guvernului nu are voie sa faca politica si sa transmita mesaje politice”.

„Eu stiam ca secretarul general al Guvernului, care este, cel putin asa se considera domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai inalt functionar public din tara, nu are voie sa faca politica, sa transmita mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie sa isi indeplineasca doar atributiile din fisa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul functionarului public. Deci, practic, pentru declaratiile politice de astazi de la tribuna Palatului Victoria si de pe Facebook, pentru ca asa a dorit sa se prezinte, poate fi acuzat de abuz in serviciu”, a sustinut Gabriela Firea, la Romania TV.

Referindu-se la recomandarea facuta de Victor Ponta pe pagina de Facebook, „sa ia o pauza din propaganda politica de la televiziuni si sa isi faca datoria fata de cetatenii Bucurestiului, conform fisei postului”, Firea a spus ca nu ii intelege atitudinea si o pune, poate, pe seama faptului ca este prea tensionat.

„Daca ar fi vrut sa se implice pentru aplanarea unor probleme din Bucuresti putea sa o faca in calitate de prim-ministru. Nu ii inteleg atitudinea din aceasta seara, o pun poate pe seama faptului ca, poate, este prea tensionat”, a mai spus Gabriela Firea.

Totodata, ea a sustinut ca premierul Sorin Grindeanu si Victor Ponta „au vrut sa preia putere numai prin ilegalitati, dar, dupa votul din Parlament, avocatii, juristii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea”.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, i-a recomandat primarului general Gabriela Firea „sa ia o pauza din propaganda politica de la televiziuni si sa isi faca datoria fata de cetatenii Bucurestiului, conform fisei postului”.

„In calitate de Secretar general al Guvernului am apreciat faptul ca (indiferent de politica) ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de Stat Raed Arafat si conducerea ISU se afla la birou si isi indeplinesc atributiile legale privind situatiile de urgenta! Ii fac recomandarea legala doamnei primar general Firea sa ia o pauza din propaganda politica de la televiziuni si sa isi faca datoria fata de cetatenii Bucurestiului conform fisei postului! Multumesc pentru colaborare!”, a scris Victor Ponta, sambata, pe pagina sa de Facebook.

Furtuna de sambata a doborat mai multi copaci in Capitala, pe carosabil si pe masini, iar fatada unui bloc este in pericol de prabusire, au anuntat reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

Potrivit acestora, in urma ploii torentiale s-au inregistrat 30 interventii — 24 copaci cazuti pe carosabil; patru copaci cazuti pe autoturisme, un panou publicitar desprins; o fatada de bloc in pericol de prabusire.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: