Gabriela Firea neaga ca este ruda cu „geniul pesedist” care a ajuns sef al RADET la 32 de ani: „Vizeaza viata privata a primarului general”

news

Biroul de presa al Primariei Bucuresti a transmis redactiei aktual24.ro un comunicat in care precizeaza ca Gabriela Firea nu este „este nasa de casatorie a domnului Alexandru David Burghiu”. Consilierul general Ciprian Ciucu a anuntat pe Facebook ca noul director al RADET este finul primarului Capitalei.

„Referitor la informatiile potrivit carora Primarul General, Gabriela Firea, ar fi nasa lui Alexandru David Burghiu, noul administrator al RADET, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

1. Desi este o ipoteza care vizeaza viata privata a Primarul General, va informam ca Gabriela Firea NU este nasa de casatorie a domnului Alexandru David Burghiu.

2. Noul administrator al RADET a fost propus si votat prin vot secret de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, nefiind desemnat de Primarul General.

3. Referitor la situatia RADET, se poate constata faptul ca orice actiune pozitiva a Primariei Capitalei este urmata de speculatii in mediul online care sunt menite sa distraga atentia opiniei publice de la situatia de fapt, precum si de la fondul real al problemelor. Concret, mass-media nu a abordat deloc situatia ELCEN, care afecteaza in mod direct cetatenii, si anume faptul ca aceasta entitate tergiverseaza evaluarea actiunilor de opt luni, de cand a fost aprobat Memorandumul in Guvern. Blocarea unui proces firesc de unificare a sistemului de energie termica in sistem centralizat nu face obiectul niciunei investigatii jurnalistice?”, se arata in comunicatul de presa.

„Ii cer public primarului Gabriela Firea sa infirme sau sa confirme daca este nasa persoanei puse ieri Administrator Special la RADET, numitul Burghiu David Alexandru (31 de ani, cel cu CV-ul de mai putin de o pagina). Aceasta precizare este importanta si necesara pentru credibilitatea Gabrielei Firea deoarece cu doar doua zile inainte facea urmatoarea declaratie:

‘Nu ne mai permitem sa incercam maniere autohtone care au dat gres pana acum. Nu ne mai permitem ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani in care conducerea acestei regii a fost politizata […]’”, a anuntat Ciucu pe pagina sa de Facebook.

El a prezentat, joi, si CV-ul noului administrator al RADET. „Cititi si va cruciti”, a subliniat Ciucu.

„Acesta este tot ‘CV-ul’ viitorului administrator special pus de Firea/PSD la RADET, acea regie cu bugetul unui intreg oras de marime medie spre mare! O bataie de joc! Nu le e rusine sa vina un astfel de om cu un asa CV in fata bucurestenilor? Cititi si va cruciti!”, a aratat Ciucu.

Dupa cum se vede, Burghiu mai este si membru al Consiliului de administratie Metrorex, membru al Consiliului de administratie al Companiei Municipale Parcuri si Gradini SA, dar si consilier in cadrul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Ultima declaratie de avere a lui David Alexandru Burghiu, postata pe site-ul Metrorex in august 2017, arata ca proaspatul administrator este foarte bogat la doar 32 de ani, impreuna cu sotia sa, Anna Maria.

David Alexandru Burghiu detine un teren agricol in Gorj (donatie) si trei terenuri intravilane in Brasov si Buzau, impreuna cu sotia. De asemenea, are patru spatii comerciale in Buzau si doua apartamente in Republica Moldova, pe numele sotiei.

David Alexandru Burghiu are doua masini, Chevrolet si Toyota.

David Alexandru Burghiu a declarat bijuterii in valoare de 300.000 de euro.

Conturile lui insumeaza aproximativ 100.000 de lei si peste 7.000 de euro. El a imprumutat doua societati comerciale la care este asociat si administrator cu 70.000 de lei. Nu are datorii.

David Alexandru Burghiu a primit 100.000 de lei cadou de cununie, iar sotia lui, Anna Maria, 9.100 de euro.

El a declarat pentru 2016 un venit de 51.000 de lei, ca membru in Consiliul de Administratie de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: