Gabriela Firea provoaca iar SCANDAL: „Este profund imoral”

politica

Senatoarea PSD Gabriela Firea sustine ca criticile Opozitiei la adresa campaniei dure duse de ANAF impotriva micilor intreprinzatori reprezinta „apologia evaziunii fiscale”. Ea a tinut sa laude loteria fiscala.

„Nici nu s-a finalizat prima extragere a Loteriei fiscale, ca au si inceput sa curga criticile, atat din partea Opozitiei, cat si a unor comentatori din societatea civila.

(…) Am auzit chiar si analisti de renume, cainand de zor soarta micilor buticari care vor fi nevoiti sa traga oblonul, intrucat fiscalizarea le dauneaza grav sanatatii economice, ceea ce va slabi concurenta iar in final oamenii vor plati preturi mai mari la supermarket. Dincolo de neadevarul continut de astfel de aprecieri, stiut fiind faptul ca magazinele de cartier au avantajul proximitatii si, eventual al cumparaturilor pe datorie, nicidecum pe cel al pretului, este profund imoral sa faci, in mod public, apologia evaziunii fiscale.

Sunt voci care spun chiar ca evaziunea fiscala este cea mai eficienta forma de protectie sociala, deoarece evazionistii au tendinta naturala de a oferi publicului o parte importanta a discountului pe care si l-au acordat eludand taxele. Evident ca daca niciun comerciant n-ar mai plati nicio taxa, toate produsele ar fi mai ieftine. Numai ca n-ar mai exista nici bani pentru sistemul de sanatate, pentru scoli, drumuri, ordine publica, justitie si toate celelalte servicii sociale pe care le presteaza statul.

(…) In perioada comunista, a fura de la stat era cvasiunanim acceptat, acest lucru fiind vazut ca o reactie justificata la modul in care regimul dictatorial isi trata cetatenii. Vreau sa cred ca la 25 de ani de la abolirea acelui regim, o astfel de atitudine nu se mai justifica. Si ca pe masura ce eludarea regulilor, fiscale si nu numai, nu va mai fi acceptata de catre cea mai mare parte a publicului, vom putea fi mult mai exigenti in ce priveste modul in care statul se achita de obligatiile sale fata de noi”, se arata in declaratia de presa transmisa de purtatoarea de cuvant a Partidului Social Democrat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: