Gabriela Firea revine, vrea introducerea cat mai rapida a cotelor de gen in politica, pentru ca pe listele electorale sa se afle mai multe femei

politica

Gabriela Firea, femei, politica, cote de gen, egalitate, discriminare, femei

Gabriela Firea afirma ca in calitate de senator PSD Bucuresti, va milita alaturi de colegii mei pentru introducerea cat mai rapid a cotelor de gen in politica, pentru a avea cat mai multe femei pe listele electorale. Ea arata ca a depus in Parlament impreuna cu presedintele PSD Marcel Ciolacu, proiectul legislativ care le asigura femeilor 30% dintre locurile pe listele electorale la alegerile de anul viitor. La europarlamentare, locale si parlamentare trebuie sa vedem mai multe femei, pe locuri eligibile, sustine Firea.

”Se apropie noua sesiune parlamentara. In calitate de senator PSD Bucuresti, voi milita alaturi de colegii mei pentru introducerea cat mai rapid a cotelor de gen in politica, sa avem cat mai multe femei pe listele electorale. Acum, numai 17% dintre parlamentari sunt doamne. La nivel european, avem cele mai putine femei in politica. Tocmai din acest motiv am depus in Parlament impreuna cu presedintele PSD Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru al Romaniei, proiectul legislativ care le asigura femeilor 30% dintre locurile pe listele electorale la alegerile de anul viitor. La europarlamentare, locale si parlamentare trebuie sa vedem mai multe femei, pe locuri eligibile”, scrie Gabriela Firea intr-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea mentioneaza ca ”femeile din Romania sunt in numar mare discriminate, izolate, platite prost, dezavantajate si de prea multe ori victime ale violentei domestice”.

”Nu sunt vorbe goale, ci statistici oficiale. Suntem pe locul 26 din 27 in Europa, deci la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen. Impartasesc opiniile doamnei comisar european Helena Dalli si in timpul mandatului la ministerul Familiei am avut o intalnire de lucru despre cele mai arzatoare probleme ale femeilor din Romania. I-am prezentat atunci Manifestul pentru drepturile femeilor, cu proiecte punctuale pentru doamnele din tara noastra”, a precizat Firea.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: