Gabriela Firea si integritatea, o noua gluma proasta de la PSD

opinii

Gabriela Firea, candidat PSD la primaria generala a Capitalei asteapta un raspuns de la comisia de integritate a partidului, referitor la o noua candidatura a lui Robert Negoita la sectorul 3.

Dar de ce nu ar mai candida domnul Negoita la primaria sectorului 3, ar intreba unii care nu au aflat ca acesta este acuzat de DNA de evaziune fiscala in forma continuata, fiind urmarit penal? DNA ne spune ca intre 2005-2009, Negoita a adus un prejudiciu bugetului de stat de 77 milioane de lei, aproape 20 de milioane de euro.

Atentie, nu vorbim de o scapare a primarului, ci de o activitate infractionala fructuoasa, forma continuata insemnand ca acesta nu avea altceva in plan decat cum sa ciuruiasca bugetul de stat. Mai pe romaneste, daca ascultam DNA, Robert Negoita a actionat voit si premeditat impotriva statului roman si a cetatenilor sai.

Nu, nu-i asa, ne spune doamna Firea. O fi facut omul nasoale la viata lui, dar nu le-a facut cat a fost primar. O sa supunem atentiei comisiei de integritate faptele lui Negoita si aceasta o sa decida.

Cum, deliram sau nu am auzit bine? PSD-ul are o comisie de integritate? O avea si pe vremea cand Ponta era urmarit penal, dar refuza sa-si dea demisia? Exista ea si in vremurile cand se dovedea ca Ponta isi plagiase lucrarea de doctorat? Exista si pe vremea cand Dragnea era condamnat in dosarul Referendumului?

Cum, doamna Firea, exista o comisie de integritate in PSD, condusa de vreun Dumnezeu imbracat in rosu, care va da cu mir pe frunte si va blagosloveste atunci cand considera ca sunteti curati si meritati sa fiti alesi? Sau o bagati pe asta cu comisia doar asa ca sa fugiti de raspundere, pentru ca sunteti sefa ditamai filialei PSD Bucuresti si nu aveti nicio idee cum sa-l sanctionati pe Negoita?

Conteaza ca a incalcat legea cand nu a fost primar? Dar credeti ca premierul Islandei si-a trimis banii in Panama numai in timpul mandatului sau numai cand se afla in fruntea guvernului? Dar, ce, Ponta a plagiat in timpul mandatului sau de premier, a „conlucrat” cu Sova in dosarul Turceni-Rovinari in timpul mandatului de premier? Asta inseamna ca e un om integru?

Sa vorbesti despre integritate in PSD este ca si cum ai pomeni despre bun-gust in casa submarin-aurit a Gabrielei Firea. Nu exista asa ceva, iar evazionistul Negoita va putea sa candideze linistit cu patalama de om cinstit din partea PSD. Noroc ca aceasta nu va conta deloc in fata DNA si a judecatorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: