politica

Gabriela Firea sare dintre moaste: „Avem o putere insensibila la religie”

Primarul general, Gabriela Firea, afirma ca Guvernul a ”uns in fruntea Culturii un inamic al actorilor, regizorilor, dramaturgilor, iubitorilor de teatru”, avand in vedere ca ministrul Bogdan Gheorghiu pledeaza in continuare pentru ca teatrele sa fie mentinute inchise. ”O putere sensibila la cazinouri, piscine si pacanele. Insensibila la cultura si religie”, scris, duminica, Firea pe Facebook, afirmand ca pentru deschiderea bisericilor nu are cine sa pledeze.

”Ministrul Tineretului si Sportului s-a zbatut sa-si convinga colegii de partid si de guvern sa se redeschida, in conditii de pandemie, activitatile sportive, salile de fitness (fara dus), piscinele etc. Baietii destepti si-au convins prietenii de la putere sa redeschida cazinourile, jocurile de noroc, salile de jocuri mecanice, pacanelele.. mai popular. Iar ministrul Culturii – caz unic pe mapamond -, tipa de doua zile pe toate ecranele sa fie mentinute teatrele inchise, ferecate. Se pare ca au uns in fruntea Culturii un inamic al actorilor,regizorilor, dramaturgilor, iubitorilor de teatru”, a scris, duminica, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general afirma ca avem ”o putere sensibila la cazinouri, piscine si pacanele”, dar insensibila la cultura si religie.

”Caci, nici pentru biserici nu are cine pleda cu succes! Vai de noi”, mai scrie Firea.

Gabriela Firea a anuntat, sambata dimineata, ca din 15 iunie se redeschid teatrele si institutiile de cultura din Bucuresti, urmand a fi respectate reguli de distantare sociala.

Grupul de Comunicare Strategica a transmis ca organizarea spectacolelor in spatii inchise este momentan interzisa, iar primarul general nu poate emite un act administrativ contrar legilor in vigoare.

”Descurajam astfel de initiative care risca sa puna in pericol viata si sanatatea comunitatilor locale, fiind pasibile de sanctiuni contraventionale sau penale”, au transmis autoritatile, care fac apel la managerii institutiilor de cultura sa manifeste responsabilitate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

11 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

11 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

11 ore ago