Gabriela Firea se confrunta cu o plangere PENALA dupa ce a numit un incompatibil din clanul Pandele in fruntea spitalelor

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este avertizata ca se va alege cu o plangere penala dupa ce a decis sa il numeasca pe Eduard Armeanu, un apropiat al lui Florentin Pandele din Voluntari, ca director al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Atmeanu are interdictie din partea ANI sa ocupe functia de manager de spital dupa ce a fost prins ca a supraevaluat de 24 de ori achizitii medicale. In urma cu doua zile, Armeanu (membru PSD), a fost numit de Gabriela Firea in fruntea ASSMB, institutie care conduce toate cele 19 spitale din Capitala.

USR a anunta, vineri, ca este gata sa sesizeze autoritatile statului in acest caz, daca Gabriela Firea nu se razgandeste.

„Scrisoare deschisa si cerere oficiala depusa azi la Primaria Generala de catre consilierii generali ai USR

Doamna Primar General Gabriela Firea va cerem sa:

1. Comunicati public astazi 16 decembrie 2016 cetatenilor municipiului Bucuresti cine este in prezent Directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) si documentul in baza caruia a fost numit.

2. Faceti ceea ce este bine, legal si corect pentru pacientii celor 19 spitale aflate in subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) astfel:

3. Organizati de URGENTA concurs pentru postul de director general al (ASSMB). Aveti obligatia conform legii de a scoate acest post la concurs public.

4. NU il numiti director interimar pe Eduard Armeanu la ASSMB. Eduard Armeanu are interdictie ANI de a exercita orice functie sau demnitate publica pana la 23.12.2018 si este incompatibil. Daca l-ati numit deja, doamna Primar General Gabriela Firea, ati incalcat legea.

Daca Eduard Armeanu a fost numit deja director, va cerem sa il demiteti de indata si sa ocupati interimar postul cu o persoana competenta, care si-a dovedit profesionalismul in managementul de spitale si care nu este afiliata politic in niciun fel, nu este in conflict de interese sau incompatibila. Procesul de numire trebuie facut TRANSPARENT si trebuie sa tina cont de integritatea persoanei numite.

Daca veti refuza sa faceti asta, consilierii USR vor intreprinde toate demersurile legale impotriva Primarului General Gabriela Firea, care refuza sa respecte legea”, a anuntat consilierul general USR Ana Maria Ciceala.

Coleg de partid cu Gabriela Firea, Eduard Armeanu a fost promovat de doua ori in patru luni fara concurs. El va gestiona un buget urias, de peste 200 de milioane de euro, bani alocati anual spitalelor din Capitala.

firea

Tot Armeanu este cel care trebuia sa verifice, din partea Primariei, activitatea lui Secureanu de la Spitalul Malaxa. Cu putin timp inainte de a porni dezvaluirile despre infractiunile lui Secureanu, cei doi s-au intalnit. Secureanu le-a spus prietenilor ca ”mi s-a cerut ceva din partea Doamnei”. Luni, 28 noiembrie 2016, cind primul articol vedea lumina tiparului, managerul de la „Malaxa” isi anunta fiecare apropiat cu care lua legatura: ”Am o inregistrare clara a intalnirii cu Eduard Armeanu, care a spus ca a venit in numele primarului Firea. ‘Eu o reprezint pe Doamna’, asa mi-a zis Armeanu”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: