Gabriela Firea sustine ca liberalii au infierbantat cu 20 de grade apa din conductele Capitalei ca s-o saboteze

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, dupa ce Termoenergetica a informat ca, in urma unor manevre efectuate de CET Sud, apartinand ELCEN, s-a produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza sectoarele 2 si 3.

„Sabotaj fata de bucuresteni, din partea Elcen, institutie in subordinea Guvernului PNL. S-a ‘gresit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel incat s-a produs o avarie foarte grava. Vom depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezinta infrastructura critica si trebuie asigurata continuitatea, conform legii”, a afirmat Gabriela Firea, intr-o postare pe Facebook.

Ea a spus ca nu crede in varianta unei erori tehnice, ca diferenta de temperatura este „mult prea mare”, iar tehnicienii care au facut manevrele stiau ca vor provoca „o mare avarie”.

„Acest sabotaj vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane. Asta inseamna facturi enorme pentru cetateni”, a declarat Gabriela Firea.

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) a anuntat ca, in urma unor manevre efectuate de CET Sud, apartinand ELCEN, entitate aflata in subordinea Ministerului Economiei – manevre ce au constat in modificarea debitului ce a determinat crestea brusca a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade – au fost inregistrate fluctuatii de presiune in sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza sectoarele 2 si 3 din Bucuresti.

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt in teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajatii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei intr-un timp cat mai scurt, a adaugat sursa citata.

Mai mult despre:


Comentarii: